Как двама пенсионери "отмъкнаха" 26 млн. от национална лотария

Помните ли поговорката: който учи, той ще сполучи.

 27.08.2019 11:03
Как двама пенсионери "отмъкнаха" 26 млн. от национална лотария

Казината в цял свят са решили проблема със списъци на гениите, които могат да броят карти и така да отмъкват печалбите от хазарт. Нормално, тези гении с времето се преориентират и сега ще разкажем за едно семейство, което може да фалира всяка национална лотария.

Мард Селби и Джери Селби са в предпенсионна възраст, когато гениалният математик Джери се сеща за схема, с която изчислява, че може да печели стабилни суми от националната лотария. Принципът, обяснен възможно най-просто е представлявал пропуск в алгоритъма на играта, според която, ако никой не спечели 5-те милиона предмет на залози чрез лотарийни билети, то сумата се разпределя на тези, които познаят 5, 4 или 3 от числата. Джери закупил огромно количество билети за около 11 000 долара и успял да получи по-голямата част от тези 5 милиона, тъй като имало печеливши билети с познати и 5 и 4 и 3 числа. Напрактика, 25% от билетите носели по около 1000 долара печалба на билет.

За първия си път Селби пробвали с малка сума от около 3600 долара и удвоили парите. Постепенно те влагали все повече, докато семейството не решава да вкара в това и своите приятели с по 500 долара всеки. Схемата работила безотказно, като от време на време се налагало да се местят в различен щат, тъй като в някои щати се усещали, че има пробив в системата и спирали лотарията за неопределен период.

Стигнали толкова далеч, че около 2009 година откриват компанията GS Investment Strategies. През 2011 Boston Globe пише за новобогаташите и разкрива част от схемата, което води до затварянето на лотарията за неопределен период, в който да се разследва евентуална измама с лотарията. До този момент компанията на Селби е инвестирала около 17 млн. долара за печалба на всеки участник в компанията от около 3.5 млн. долара. След като разследването не успява да открие аргументи за нарушаване на закона и измама, пенсионерите от Мичиган продължават схемата като до края й те успяват да получат приблизително 26 млн. долара като част от тях са и голяма награда от 8 млн., е явно след толкова години и някоя 6-ца са ударили, та да не се броят хиляди билети по мотели и офиси за общи печалби от по 600 000 долара. Последните новини около семейство Селби са, че скоро ще видим екранизирана историята на тяхното забогатяване.

Сега ни се иска да се върнем в 8-ми клас и да разгледаме пак онези тангенс и котангенс.

Източник:

60 minutes with cbsnews

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери долара | част | компанията | билети | тези | лотарията | Селби | Джери

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори