Най-възрастната женена двойка в Русе празнува Св. Валентин

По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от кмета Пенчо Милков за впечатляващите им 73 г. съвместен живот.

 14.02.2024 15:15
Най-възрастната женена двойка в Русе празнува Св. Валентин

96-годишният Петър Папазов и неговата съпруга – 89-годишната Димитрина Папазова са най-възрастната женена двойка в община Русе. Семейството сключва брак на 17 април през далечната 1951 г.

По случай Седмицата на брака те бяха поздравени от кмета Пенчо Милков за впечатляващите им 73 г. съвместен живот.

„Малко са хората като вас – преминали през  изпитанията на живота за толкова години брак. Те са ви давали сили да продължавате и са ви научили на най-важните житейски уроци. Защото мъдрите думи и съвети към бъдещите поколения могат да бъдат прочетени в книгите, но без опита на хора като вас те не могат да бъдат усвоени“, обърна се кметът към семейство Папазови.

Той пожела на възрастната двойка здраве, дух и време, изпълнено с много любов и уважение от най-близките.

Петър и Димитрина живеят в Русе и имат внук, внучка и един правнук, които живеят извън страната. Тяхната най-голяма радост е когато младите се върнат в града и могат да прекарат време с тях.

Петър Папазов е пенсиониран полковник, който е бил началник на Русенското военно окръжие. Съпругата му е работила като административен служител в системата на транспорта. Водят активен начин на живот и обичат да се събират с приятели. Казват, че път трябва да се дава на младите, защото светът им принадлежи.

„С дядо Петьо винаги сме успявали да се разбираме, колкото и трудности да сме имали през годините. Така е научено нашето поколение – държим ли се заедно, нищо не може да ни събори“, споделя с усмивка Димитрина и пожелава на всички по-млади женени двойки да отпразнуват поне 73 г. заедно, така както тяхното семейство е съумяло да направи.

Източник: Община Русе

Снимка: личен архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Димитрина | Петър | Русе | живот | двойка | възрастната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори