Семейство спаси малко щъркелче

На високия електрически стълб са поставени метални подпори за щъркеловото гнездо, а то се превръща в дом на дългокраките птици обикновено от началото на пролетта до края на август.

 07.06.2020 14:53
Семейство спаси малко щъркелче

Семейство спаси малко щъркелче, паднало от гнездо. Добрата новина идва от новозагорското село Млекарево. Гнездото върху 10-метров стълб се намира на ъгъла на двора на семейство пенсионери - Минка и Жеко Жекови. На високия електрически стълб са поставени метални подпори за гнездото, а то се превръща в дом на дългокраките птици обикновено от началото на пролетта до края на август.

Че в двора има неканен гост издало кучето. Така птичето било открито, а възрастните хора решили да му окажат помощ.

Съжалили щъркелчето, сложили го в един кашон, завили го, за да му е топличко, сипали му водичка в човката с капкомер, тъй като забелязали, че заедно с останалите в гнездото още не могат да се хранят самостоятелно. И тук се появило голямото притеснение  - какво ще хапне малкият гост?

За изненада на всички бебето щъркелче яло с охота салам "Камчия", кренвирш и даже рибка, купена специално за него. 

Тъй като все пак птичето е трябвало да се завърне в гнездото при своята фамилия, семейството опитало да намери начин да го "качи" на високия стълб.

Две институции отказали съдействие и така с помощта на по-мобилната част от семейството - синът Иван и снахата Любка, птицата била транспортирана с личния автомобил до Спасителния център за диви животни в Стара Загора.                        

"Там беше прегледано, записано, като поискаха някакво име, което да напишат в книгата, казах името на съпруга ми - Иван", обясни  пред stz24.com с усмивка Любка. Така, може да се счита, че щъркелчето са казва Иван. 

Днес семейството е изключително доволно, че е успяло да се погрижи за птичката, въпреки че професията на дамите в тази история е свързана обикновено с грижи към децата.

 Любка Иванова е директор на детска градина № 34 "Райна Княгиня" в Стара Загора, а нейната свекърва е била 35 години детска учителка.


 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери семейство | бебе | спаси | гнездо | Спасителен център | щъркелче | Млекарево

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори