Съвети за избора на тъкани за спално бельо

С помощта на спално бельо можете да регулирате цветовите акценти на спалнята. Ако предпочитате цветни комплекти, които не винаги са в хармония с интериора, погрижете се да закупите покривало, така че през деня стаята да изглежда по-сдържана и елегантна.

 02.11.2023 09:23
Съвети за избора на тъкани за спално бельо

Когато купувате спално бельо, помислете за начина на тъкане на нишките. Той показва колко дълго ще издържи комплекта. Има линейна и ареална плътност. Първата се изчислява по броя на нишките на квадратен сантиметър плат, вторият е теглото на квадратен метър. Тъкането може да бъде различно.

Устойчивост на цвета

Методът на боядисване ви позволява да разберете дали спалното бельо ще избледнее след пране. Съвременните методи за нанасяне на цвят разбиват стереотипа, че естествените тъкани бързо стават бледи, губейки наситеността на цвета си. Въпреки че това е възможно, ако е използван методът на пигментно боядисване - нанасяне на цвят върху готовия материал. В този случай тъканта наистина избледнява бързо и освен това може да оцвети други неща по време на пране. Ако са използвани активни багрила, които се нанасят по време на химическа обработка и остават във влакната за дълго време, тогава яркият и сочен цвят не се променя с времето.

Дизайн на спално бельо

Изборът на модел е въпрос на вкус. Ако тенденцията е тъмносиви комплекти спално бельо, това не означава, че трябва да смените цветните си покривки от жакард. На първо място, трябва да харесате спално бельо и да се впишете компетентно в интериора. Дизайн с повтарящ се модел се нарича ротационен дизайн, с модел, опънат по цялото платно. Много зависи от цената: комплектите с бродерия и сложно боядисване на естествени тъкани обикновено са по -скъпи.

Обикновени или шарени?

Бельото в един цвят ще изглежда страхотно във всеки интериор, ако изберете правилния нюанс. В някои стаи са приемливи изключително пастелни цветове, в други контрастните изглеждат по-хубаво. Ако избирате например детско спално бельо, то тогава вероятно ще бъде по-цветно и шарено. Важно е да няма смътни петна, ако по стените или пода има други рисунки с различен формат и цвят. Но можете да изберете комплект в цвета на аксесоарите и дори тапета. Например, рисунка в стил терацо изглежда много интересна . За останалите се доверете на вкуса или съвета на дизайнера: с помощта на спално бельо можете да регулирате цветовите акценти на спалнята. Ако предпочитате цветни комплекти, които не винаги са в хармония с интериора, погрижете се да закупите покривало, така че през деня стаята да изглежда по-сдържана и елегантна.

Източник на изображение: freepik.com

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | други | бельо | цвят | изглежда | можете | модел | цвета | спално | интериора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори