Трескава подготовка за Августиада в Стара Загора

Тази сутрин, в антична атмосфера, започна изграждането на импровизираното Винено градче, което ще предложи вина и кулинарни деликатеси на гостите на Фестивала. Три блока ще бъдат оформени тук - очакваме над 30 изложители на вино, кулинарни продукти и занаятчии, обясни пред stz24.com Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора.

 24.09.2020 11:37
Трескава подготовка за Августиада в Стара Загора

Трескава подготовка тече в града на липите за началото на Девото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада".

Тази сутрин, в антична атмосфера, започна изграждането на импровизираното Винено градче, което ще предложи вина и кулинарни деликатеси на гостите на Фестивала.

Три блока ще бъдат оформени тук - очакваме над 30 изложители на вино, кулинарни продукти и занаятчии, обясни пред stz24.com Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора. ТПП - Стара Загора е основен организатор на събитието, заедно с Oinorama и Община Стара Загора.


От Граждански клуб "Липа" поехме ангажимент и преди изложението успяхме да социализираме големия глинен съд (питос), който е за вино, каза Тони Куцаров от сдружението.


Организаторите очакваха и 9-метрова телескопична кула, която ще се погрижи импровизирано градче да бъде добре осветено.

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада ще проведе деветото си издание от 25 до 27 септември на открито, на Античната улица в центъра на града, при спазване на противоепидемичните условия.


Информация за събитието - на сайта му www.avgustiada.com.

 Програмата на Августиада 2020 накратко:

КОНФЕРЕНЦИЯ АВГУСТИАДА 2020 -25 септември от 14 ч. в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е свободен.  

ИЗБОР НАЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2020- 25 септември от 19:00 в Държавна опера Стара Загора. Повече информация - във фейсбук , където можете да дадете гласа си за избраницата на публиката. Поканете приятели и партньори, ще бъде чудесен спектакъл! Входът е свободен. 


ИЗЛОЖЕНИЕТО НА ВИНО И КУЛИНАРНИ ПРОДУКТИ ще се проведена открито на Античната улица. Ще бъде отворено за посетители:

 - На 25 септември от 14:00 до 22:00, в Нощта на изкуствата. На голям екран на сцената на изложението ще се излъчва на живо, както и в интернет, изборът на Царица на АВГУСТИАДА

-  На 26 септември от 10:00 до 19:00 - изложение на вино и кулинарни продукти, втори ден

 - На 27 септември от 1 0 до 16 :30 - изложение на вино и кулинарни продукти, трети ден

 В 16:00 ще бъдат обявени наградените вина на Августиада 2020. По време на изложението ще могат да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей, ще се представят книги и др. На сцената през трите дни ще има разнообразна музикална програма.


Входът е с билети от 5 лв. за един ден и 10лв. за трите дни, които ще се продават на входа на изложението. Билети могат да се закупят предварително, препоръчително за групови посещения.

 ДЕФИЛЕ АВГУСТИАДА 2020 ще започне в 10:00 на 26 септември от бул. "Цар Симеон Велики", пресечката с ул. "Парчевич". То ще се предвожда от Царицата на АВГУСТИАДА и подгласничките.

В него ще дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ Райна Княгиня, фолклорна група от читалище Св.Св. Климент Охридски, Държавен куклен театър Стара Загора и общинск ия т духов оркестър. Шествието ще се движи по бул. "Цар Симеон Велики", бул. "Методи Кусев", ул. "Лубор Байер", до вливане то му в Античната улица, след което ще се проведе официалното откриване на фестивала.  

 

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА АВГУСТИАДА 2020 - 26 септември от 10:30, на сцена на Античната улица, след завършване на Дефилето. ГАЛА ВЕЧЕР АВГУСТИАДА 2020 -26 септември от 20:00 във фоайето на Държавна опера Стара Загора, специално меню, музикална програма, вина от Августиада и Балканския винен конкурс, куверт 50 лв.

Преди това, от 16:00, меломаните могат да се насладят на операта Кармен в залата на Държавна опера Стара Загора.Цена на билета е 15 лв. На 27 септем ври от 1 1:00 в зала 33 на Регионален исторически музейще се проведе Майсторски клас. Стойността на куверта е 30 лв. 

В неделя, от 16 часа, ще бъдат обявени и наградени отличените вина, а 30 минути по-късно е закриването на Фестивала.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Августиада | Фестивала | виното | винено | кулинарни | културното наследство | градче

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори