Целувката е дрога, но е полезна за здравето

Мозъкът на човек обича той да се целува с нови хора.

 31.08.2019 10:00
Целувката е дрога, но е полезна за здравето

Целувката е най-древният начин да кажем това, което мислим.  Целуваме се непрекъснато, но малко знаем за целувката.

Ето някои интересни факти, които е добре да знаем:

Думата за целувка на английски "kiss" се базира на звук. На звука "kuss", който се произвежда при допирането на устните на двама човека.

Целувката е успокояващо "лекарство". Когато се целувате с някого, през тялото ви преминава "коктейл от хормони". Той кара мъжете да се започнат да се държат по-закрилнически, а жените кара да усещат по-голяма привързаност към партньора.

Целувката е обезболяващо. Тя кара кръвта да циркулира по-бързо и влияе добре срещу главоболие. Освен това подобрява вида на кожата.

Целувката е фитнес. В една целувка използваме от 2 до 34 мускула. Може да изгори от 5 до 25 калории.

Целувката е дрога. Ендорфините, които произвежда тялото ви, са с 200 пъти повече от тези, които приемате като морфин. Оттам идва и главозамайването, отпускането.

Целуването води до пристрастяване. Колкото и странно да звучи, пристрастявате се към слюнката на партньора си, което си има своето еволюционно обяснение, тъй като слюнката съдържа много информация за имунитета, гените и съвместимостта ни с човека, с който се целуваме.

Целувката е вирус. 278 вида бактерии могат да бъдат предадени с една целувка. Сами решаваме дали и кого да целунем. Херпесът и мононуклеозата са едни от лесно предаваните чрез целувка.

Мозъкът на човек обича той да се целува с нови хора. Точно когато целувате някого за първи път, това ви кара да се чувствате щастливи, да се влюбите и да се чувствате замаяни. Но мозъкът бързо свиква и затова целуването с един и същи човек бързо "остарява".

Целувките са добри за здравето.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери здраве | бързо | дрога | вирус | кара | свежо | любопитно | Целувката | мозъкът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори