Три спектакъла на "Есмералда - Парижката Света Богородица" в Стара Загора

Представлението на 25 март бе добавено поради изключителния зрителски интерес и многобройна публика от близките градове.

 15.03.2023 16:09
Три спектакъла на "Есмералда - Парижката Света Богородица" в Стара Загора

Три  поредни дни на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще видите мюзикъла „Есмералда – Парижката Света Богородица на Старозагорската опера”  - на 23 и 24 март от 19 часа и на 25 март /събота/ от 11 часа.  

Представлението на 25 март бе добавено поради изключителния зрителски интерес и многобройна публика от близките градове.

Автор на изключителната музика е Рикардо Кочанте, вдъхновен от великата едноименна творба на Виктор Юго. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон. Романът е най-известното произведение на Виктор Юго, една от най-четените книги във Франция, преведена на десетки езици. Освен многобройните екранизации по мотиви на романа са създадени балети и мюзикъли. Самият Юго смятал, че “Парижката Света Богородица” може да послужи като основа за опера и дори самият той написал либрето.

В ролята на Есмералда на 23 и 25 зрителите ще видят Михаела Филева, а на 24 март Есмералда ще е Тереза Бракалова. Борис Тасков  ще бъде в ролята на Квазимодо и в трите спектакъла, Николай Моцов – в ролята на Грeнгоар /и в трите спектакъла/, Марин Русинов – в ролята на Фроло /на 23 и 25 март/,.а Денис Иванов като Фроло – на 24 март.  Участват още Богомил Спиров,  Гергана Николаева , Ивон Иванова, Александър Панайотов, Денис Бояджиев, Димитър Райчев, оркестър, рок група, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”. Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент Владимир Бошнаков, хореограф е световноизвестният Марио Пиаца, автор на сценографията и  костюмите е Денис Иванов, хормайстор Младен Станев, художественият превод е на поета Йордан Пеев.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | света | спектакъла | опера | ролята | март | Богородица | Денис | Есмералда | Парижката

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори