Инж. Георги Славов: Започваме учебната година присъствено

Предвиждаме кратко тържество на 15 септември по повод официалния старт на новата учебна година, като тържеството ще бъде в реновираната ни сграда на ул. "Граф Игнатиев" № 11, която стана изключително красива. Тържеството ще бъде само с новоприетите ученици от 8 клас, заяви в интервю за stz24.com директорът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" в Стара Загора.

 08.09.2020 13:09
Инж. Георги Славов: Започваме учебната година присъствено

Г-н Славов, как ще стартира новата учебна година в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" в Стара Загора? В обновената сграда ли ще започнат учебните занятия?

Учебната година ще започне така, както в другите училища в България. Предвиждаме кратко тържество на 15 септември по повод официалния старт на новата учебна година, като тържеството ще бъде в реновираната ни сграда на ул. "Граф Игнатиев" № 11, която стана изключително красива. Тържеството ще бъде само с новоприетите ученици от 8 клас, а на 16-ти септември започваме с всички ученици в присъствена форма. Тъй като ремонтът не е завършил, учебните занятия ще започнат в сградата на Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора.

Колко са новите ученици?

Те са 130, разпределени в пет паралелки. Имаме две специалности в "Строителство и архитектура" - едната е с английски език, а другата е с немски. Останалите специалности са: "Геодезия", "Водно строителство" и "Транспортно строителство".

Да припомним кога започна ремонтът и какво още остава да се свърши?

Кандидатствахме още през 2015 година. Направихме си проект, с архитект разработихме архитектурната част, след това останалите части. Обърнахме внимание на вертикалната планировка, сменихме оградата, спортни площадки и не на последно място поискахме отвън да има художествено осветление. Вечерно време сградата е много красива - с led лента и прожектори. Извършени са и други подобрения и дейности в рамките на проекта. Доволен съм от свършеното. Сградата е по подобие на Априловската гимназия в Габрово, проектант е Лубор Байер, паметникът е точно пред училището, което е кръстено на него. Ремонтът е реализиран с европейски средства по програма "Региони в растеж". Консорциумът, който изпълни задачата е от София, спази всички изисквания, предписани от Министерството на културата, тъй като сградата е паметник на културата с местно значение. Малко продължи във времето реализацията на проекта, но повече от година и половина той беше в Министерството на културата за одобрение.

Има ли много довършителни дейности на прага на новата учебна година?

Някои неща по ел.инсталацията, т.нар. проби, включително студената и топла проба на отоплителната инсталация, пожароизвестяване и др. Преминава се през комиисии, които трябва да направят протоколите и т.н.

Какво бихте пожелали на учениците, които ще влязат в класните стаи и на техните преподаватели?

Първо ще започна с най-малките и може би най-нетърпеливите  - това са първокласниците, след това са по-големите, които са в 8 клас, на тях и на абитуриентите, както и на всички останали отправям пожелание за една успешна учебна година. Успешна и спокойна да бъде и за преподавателите. Надявам се, че при спазване на всички противоепидемични мерки ще се справим с COVID-19 и разпространението му ще бъде ограничено до максимална степен.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери ученици | инж. Георги Славов | Професионална гимназия по стоителство | архитектура и геодезия "Лубор Байер" | присъствено

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори