В Стара Загора младежи от пет европейски страни създават правила за равенството на половете

Организатор е Сдружение с нестопанска цел "Систем енд Дженерейшън България". Участници от Гърция, България, Румъния, Германия и Словакия разискват теми, свързани с ежедневието, политиката и семейството, търсейки примери за полово равенство или неравенство.

 07.07.2022 08:28
В Стара Загора младежи от пет европейски страни създават правила за равенството на половете

За пръв път Стара Загора е домакин на младежки обмен по програмата Еразъм на тема "Изтокът среща Запада - за равенство на половете" .

Организатор е Сдружение с нестопанска цел "Систем енд Дженерейшън България". Участници от Гърция, България, Румъния, Германия и Словакия разискват теми, свързани с ежедневието, политиката и семейството, търсейки примери за полово равенство или неравенство. Младежите се учат да споделят свободно мнението си пред публика и същевременно се забавляват, създавайки познанства с връстници от други страни.

Под формата на игри и разнообразни задачи, разделени на групи, те вече успяха да представят особеностите на своите страни. Работи се по създаването на правила, чрез които да се осигури максимално равенство между половете. Една от задачите е свързана със създаването на кратки филми, които да представят оригинална позиция по темата. Интересна за участниците беше разходката из града, в която изследваха имена на улици и паметници, свързани с личностите, допринесли за развитието на Стара Загора. Инициативата развива креативното мислене на младежите и спомага за споделяне на мнения, които биха помогнали за личностното им развитие.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери България | равенство | половете

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 . 08.07.2022 12:57

cringe


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори