ВАП разпореди проверки на площадките за игра в страната

Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок.

 17.06.2021 15:46
ВАП разпореди проверки на площадките за игра в страната

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността, Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по повод медийни публикации, отнасящи се за 3-годишно дете, което се бори за живота си след инцидент с футболна врата, станал на 3 юни 2021 г. на футболно игрище в асеновградския кв. "Долни Воден". Това съобщиха от пресцентъра на ВАП.

ВАП прецени, че с оглед обезпечаване живота и здравето на гражданите и предвид задълженията на кметовете на общини по чл. 67 от НАРЕДБА № 1 от 12 януари 2009 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, с оглед безопасността на същите на територията на общините в цялата страна, се налага чрез апелативните, окръжните и районните прокуратури да бъдат разпоредени проверки по реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

При осъществяването им е необходимо контролните органи да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението.

Обобщените резултати от проверките следва да бъдат докладвани на ВАП в кратък срок.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Игра | бъдат | проверки | площадки | ВАС

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори