Вдигат заплатите на кметове в община Стара Загора

Увеличението на заплатите ще бъде със задна дата - от първи януари т.г.

 05.09.2023 14:36
Вдигат заплатите на кметове в община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора подкрепи предложението на администрацията за увеличаване на основните месечни заплати на кметовете на кметства. 

Увеличението на заплатите ще бъде със задна дата - от първи януари т.г.

Промяната е на основание чл.21, ал.1, т.5 и чл.38, ал.7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл.5, ал.16 от ПМС№67 за заплатите в бюджетните организации и дейности, във връзка със Закона за държавния бюджет на РБ за 2023 г. , обн. ДВ бр.№66 от 01.08.2023 г. и Постановление №108 от 9.08.2023 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2023 г. 

Предложението отвори дебати в залата на ОбС, където бяха и самите кметове.

По време на извънредното заседание на местния парламент бе прието и предложението да се увеличи със 7 щатни бройки числеността на персонала в звено „Озеленяване и комунални дейности“, считано от първи септември. 

Това се налага с цел обезпечаване на дейностите по поддръжката на парк „Митрополит Методий Кусев“, включително „Летен театър“ и „Зоопарк – Стара Загора“, реализирането на екологична програма по поддръжката на площадка за разделно сметосъбиране на отпадъци, находяща се в кв. „Железник“, както и осигуряване на обслужващ персона на тоалетната на територията на парк „Станционна градина“. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | заплатите | кметове | 2023 | вдигат | задна дата

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори