В ГПЧЕ "Ромен Ролан" обмислят варианти за изпращането на абитуриентите

Желанието на всички е такова тържество да има, все още търсим решение как да се случи, казва директорът на гимназията Теодора Николова.

 20.05.2020 16:44
В ГПЧЕ "Ромен Ролан" обмислят варианти за изпращането на абитуриентите

Все още се обмислят варианти за датата и мястото на тържеството по изпращане на абитуриентите от ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора, каза за stz24.com директорът на гимназията Теодора Николова. 

Общо 1251 абитуриенти ще изпратят старозагорски училища през 2020 година. Традиционно най-много са зрелостниците от Езиковата гимназия в града на липите.

Абитуриентите ще могат да се сбогуват с училище в дворовете на учебните заведения, каквато е традицията при завършване на средното образование в страната, но при спазване на всички предписания и противоепидемични мерки. Директорите ще изготвят правила, при които да стане изпращането в условия на коронавирус.

"В училището се получи протокол за начина, по който такова мероприятие може да бъде проведено. Все още сме в сериозни размисли, четейки документа, как да спазим протокола за противоепидемичните мерки и да проведем едновременно с това събитието", обясни Николова. 

"Основното, което ни притеснява, е изискването за дистанция от метър и половина от всички участници, посетители и зрители, които евентуално ще има. Дворът няма такова голямо пространство, зрелостниците са 240, заедно с гостите ще станат около 1000 човека", не скрива тревогите си тя. 

Работна група от учебното заведение, в която има ученици и преподаватели, обмисля вариант за комбиниране на тържеството по изпращане с дипломирането на абитуриентите, което е предвидено между 25 и 27 юни, така и двете церемонии ще се състоят заедно. Друг вариант, при влошаване на ситуацията с COVID-19,  е изпращането да бъде излъчено онлайн и да се вижда на специална видеостена, като се определи и мястото на провеждане на събитието.

"Желанието на всички е такова тържество да има. Учениците са много зрели и разбират ситуацията. Смятам, че заедно ще стигнем до вариант, който ще е приемлив за всички", категорична бе Николова.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери директор | абитуриенти | изпращане | ГПЧЕ "Ромен Ролан"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори