В Стара Загора почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим

"Правителството на Бойко Борисов гласува първи февруари да е ден на почит на жертвите на комунистическия режим. Честваме гибелта на хиляди невинни - представители на интелигенцията, адвокати, учители и т.н. С панихида и поднасяне на цветя искаме да държим пламъчето живо и да напомняме, има нужда от такива събития, в които да се отдаде почит на тези хора", каза преди началото на проявата Димитър Митев, председател на Съюза на репресираните в Стара Загора.

 01.02.2024 12:04
В Стара Загора почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим

С панихида в църквата "Свети Димитър" и поднасяне на цветя в Стара Загора почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим.

"Правителството на Бойко Борисов гласува първи февруари да е ден на почит на жертвите на комунистическия  режим.  Честваме гибелта на хиляди невинни - представители на интелигенцията, адвокати, учители и т.н. С панихида и поднасяне на цветя искаме да държим пламъчето живо и да напомняме, има нужда от такива събития, в които да се отдаде почит на тези хора", каза преди началото на проявата Димитър Митев, председател на Съюза на репресираните в Стара Загора. 

По думите на Митев няма точни данни колко са жертвите на комунистическия режим в област Стара Загора.

"Ето този паметник, който е в двора на църквата, е на избитите свещеници, те са били изключително образовани - и понеже те са били много голяма заплаха на идеологията на комунизма, върху тях е упражнено ужасно насилие", припомня Митев.

"Когато откъснеш на върха най-хубавия цвят на една роза, тя няма този вид, който трябва да има. Тук сме, за да чува младото поколение и да помни", допълни той.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | паметта | жертвите | панихида | комунистическия | почетоха | на комунистическия режим

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори