СУ "Христо Ботев" в Стара Загора скърби за 12-годишната ученичка, която се удави в канал

Група от деца на различна възраст и от различни училища се събира след приключване на учебните часове и се отправя на разходка. Купуват си продукти от голям супермаркет в квартал "Три чучура-юг" и потеглят по посока на напоителния канал.

 13.05.2022 12:52
СУ "Христо Ботев" в Стара Загора скърби за 12-годишната ученичка, която се удави в канал

Тъжни и с тъмни дрехи. Така изглеждат днес преподаватели от СУ "Христо Ботев" в Стара Загора, участващи със свой щанд в Областната панорама на професионалното образование. Не им е до снимки. Събитието, на което учебни заведения представят своята дейност е приятно, но мислите на учителите са другаде.  Вчера, в напоителен канал в покрайнините на Стара Загора се удави шестокласничка от тяхното училище. 

Група от деца на различна възраст и от различни училища се събира след приключване на учебните часове и се отправя на разходка. Купуват си продукти от голям супермаркет в квартал "Три чучура-юг" и потеглят по посока на напоителния канал. При нелепа ситуация Габриела се подхлъзва, пада във водата и не успява да излезе. Едно от децата се връща в 11 ОУ "Николай Лилиев", за да потърси помощ и да съобщи за инцидента.

"Всички още сме в шок и не можем да повярваме, че се е случило", разказват преподавателите пред репортер на stz24.com. С черна тениска днес е Валентин Първанов, специален педагог, който работи като ресурсен учител в СУ "Христо Ботев".  "Скърбим заради трагедията, която се случи с нашата ученичка. Аз бях втора смяна, когато научих от колеги и ученици. Не можем да преглътнем още какво е станало", казва той. 

Според учителите трябва да се вземат незабавни мерки за обезопасяване на напоителния канал, за да не се стига до подобни инциденти. Не е ясно дали децата са ходили там и предишни пъти след училище. До преподавателите не е стигала такава информация.

"Нека родителите да следят децата си къде ходят след приключване училище, да обърнат внимание на тяхната дисциплина, да им говорят за опасностите, които са навън", казва Мариана Попова. Тя е преподавала на шестокласничката, когато е била в началния курс.

Психолог продължава да работи със съучениците и децата, които са присъствали на инцидента с ученичката, обясни за stz24.com Милена Йолдова, изпълняваща длъжността началник на РУО - Стара Загора.

Проверка от страна на Регионалното управление на образованието относно случая не се налага да бъде направена, тъй като той става извън учебна сграда и в неучебно време, каза още Милена Йолдова. 

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери инцидента | канал | ученичка | СУ "Христо Ботев" | шестокласничка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Радостин 17.05.2022 22:10

От всички простотии които четох до сега вашата ми изглежда най реалистична за кооето Ви благодаря. Почивай в мир дете.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори