Жителите на Християново започнаха подписка, настояват за рампа на жп гарата

Гарата в Християново е напълно разрушена. Тя е неизползваема, въпреки че селото е спирка и на ден там минават десетки влакове. Хората обаче не могат да ги ползват, тъй като пероните са изравнени с релсите и когато влакът спре, те не могат да се качат, тъй като е много високо.

 07.06.2022 12:34
Жителите на Християново започнаха подписка, настояват за рампа на жп гарата

Жителите на старозагорското село Християново инициираха подписка, с която настояват да бъдат взети мерки за изграждане на рампа на жп гарата в населеното място. Те се оплакват, че не могат да ползват железопътния транспорт, тъй като са предимно възрастни хора и не могат да се качат на влаковете поради липса на перони.

Гарата в Християново е напълно разрушена. Тя е неизползваема, въпреки че селото е спирка и на ден там минават десетки влакове. Хората обаче не могат да ги ползват, тъй като пероните са изравнени с релсите и когато влакът спре, те не могат да се качат, тъй като е много високо.

Железопътният транспорт е предпочитан от възрастните хора в селото, защото е два пъти по - евтин от автобусния.

83-годишният Станчо Славов е бивш железничар. Обиколил е всички институции, за да моли на гарата да се сложи поне рампа, от която хората да могат да се качват във вагоните.

Подобно е положението и в съседното село Еленино. А днес от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ започнаха замерване на пътя, за да бъдат предприети мерки и хората да ползват спокойно железопътния транспорт.

Източник: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери влака | подписка | Християново | ползват

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори