От КТ "Подкрепа" в Мините са против част от договореното с правителството

В декларация представителите на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" се разграничават от постигнатото споразумение между синдикати и правителството. Според тях преговорната група, излъчена по време на националния протест, е била подведена, а исканията им са били подменени.

 21.09.2023 16:44
От КТ "Подкрепа" в Мините са  против част от договореното с правителството

От КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" изразиха несъгласие с част от договореното с правителството на протеста на миньори и енергетици в столицата на 19 септември. 

В декларация представителите на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" се разграничават от постигнатото споразумение между синдикати и правителството. Според тях преговорната група, излъчена по време на протеста, е била подведена, а исканията им са били подменени.

"Категорично се разграничаваме и се противопоставяме на безпрецедентната подмяна на нашата позиция, изразена в последната ни декларация, а именно, резултатът от водените преговори с правителството, обявен от трибуната на митинга в София на 19.09.2023 г. Твърдо сме против изграждане на предприятие за рекултивация и конверсия, което е принудително отделяне на част от дейността на Мини "Марица Изток" ЕАД и е в разрез с концесионния ни договор с държавата. Настояваме същото да се премахне от обсъжданите въпроси с правителството. Отправяме апел да отстоим позицията си в защита на комплекса "Марица изток" и работните си места", се посочва в документа. 

"Това е основното, заради което ще продължим да стачкуваме", коментира на пресконференция Бисер Бинев, председател на  КТ "Подкрепа" в Мини "Марица-изток".

"Благодарим на всички, които участваха активно в протеста - над 10 000 души, сред които енергетици и миньори от цялата страна, представители на други отрасли, кметове от нашия регион", заяви още Бинев.

"Ще предприемем всички разрешени от закона действия за защита интересите на работещите, включително и гражданско неподчинениe", категоричен бе и Стойчо Стойчев, председатели на КТ "Подкрепа" в рудник 3.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери подкрепа | споразумение | синдикати | правителство | Мини "Марица-изток" | КТ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори