Екобеседи и уроци представиха в Раднево

Екологосъобразното управление на отпадъците е неразделна част от политиката на община Раднево. Общината полага много усилия в тази насока и изпълнява редица мерки, целящи повишаване екологичната култура на гражданите и сформиране на отговорно отношение у тях към околната среда, посредством провеждане на информационни кампании, образователни дейности и инициативи.

 10.04.2024 08:47
Екобеседи и уроци представиха в Раднево

С призив "Вземи решение в полза на природата. Всички заедно за по-чиста околна среда!" еколозите от община Раднево влязоха в класните стаи и проведоха поредица от уроци, касаещи разделното събиране на отпадъци на територията на Общината.

Екологосъобразното управление на отпадъците е неразделна част от политиката на община Раднево. Общината полага много усилия в тази насока и изпълнява редица мерки, целящи повишаване екологичната култура на гражданите и сформиране на отговорно отношение у тях към околната среда, посредством провеждане на информационни кампании, образователни дейности и инициативи. В тази връзка през месеците март и април, Общината организира във всички училища на нейна територия мероприятия, насърчаващи опазването на околната среда. Те включваха уроци под формата на екобеседи пред ученици от 1 до 12 клас.

Еколозите oт Общинската администрация представиха на подрастващите теми относно разделното събиране на различните потоци от отпадъци и добри практики и подходи, които се прилагат при тяхното управление, в т.ч. местата където могат да се предават различните видове отпадъци, ползите, произтичащи от изграждането на системите за разделно събиране на отпадъците и др. Възпитаниците проявиха инициативност и с охота се включваха и задаваха въпроси. Учениците също така имаха възможност да се докоснат до хартиени, полиетиленови и текстилни рециклирани материали, които привлякоха вниманието им. Уроците завършваха с образователен филм, насърчаващ разделното събиране на отпадъци от опаковки сред децата. Той не само представи нагледно принципите на тази дейност, но и презентира какво точно се случва с разделно събраните опаковки и как те биват рециклирани и използвани повторно, което допълнително мотивира децата да участват в процесите по разделното събиране на различните потоци от отпадъци.

От служителите на Общината бяха раздадени атрактивни брошури, популяризиращи местата за предаване и събиране на потоците от отпадъци. Информационните материали са качени и на интернет страницата на община Раднево за информация на гражданите.

Общината ще продължава да планира и реализира мерки, свежи идеи и инициативи, насочени към постигането на по-чиста, по-зелена и по-качествена околна среда.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Община | среда | отпадъци | Раднево | общината | събиране | различните | инициативи | уроци | разделното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори