Заради ремонтни дейности: Спират движението на влаковете между Дъбово и Гурково

От 18 март до 30 април 2024 година се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково във връзка с изпълнение на обект „Подновяване на железния път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия (София-Карлово-Бургас)“.

 15.03.2024 14:03
Заради ремонтни дейности: Спират движението на влаковете между Дъбово и Гурково

Поради ремонтни дейности временно се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово – Гурково.

От 18 март до 30 април 2024 година се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово - Гурково във връзка с изпълнение на обект „Подновяване на железния път и контактна мрежа в междугарието Дъбово - Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия (София-Карлово-Бургас)“.

По време на ремонтните дейности ще бъдат извършени механизирано подновяване на близо 16 км железен път в междугарието Дъбово – Гурково, ремонт на прилежащите железопътни съоръжения и отводняване на железния път. Ще бъде извършена подмяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов „килим“ и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа.

След края на ремонта ще се постигне възстановяване на проектната скорост от 100 км/ч, а оттам и намаляване на времето за пътуване, намаляване на шума чрез новоизградения безнаставов релсов път и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.

Строителните дейности ще наложат промени в Графика за движение на влаковете (ГДВ). Редица влакове ще са с променени маршрути и коригирани разписания.

Ще бъдат осигурени връзки с автобуси в гарите Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол. Пътниците от отменените влакове в участъка Твърдица-Дъбово и обратно ще се отвозват с автобуси, както и в участъците Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и обратно.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери мрежа | Гурково | движението | дейности | междугарието | Карлово | Дъбово | влаковете | преустановява | контактна

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори