Здравният министър откри пребазираната Клиника по хемодиализа в Стара Загора

Тя се намира източно от южния вход на сградата на болницата. Събитието започна с водосвет за здраве.

 25.01.2021 13:39
Здравният министър откри пребазираната Клиника по хемодиализа в Стара Загора

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов откри пребазираната Клиника по нефрология и хемодиализа в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" АД – Стара Загора. Тя се намира източно от южния вход на сградата на болницата. Събитието започна с водосвет за здраве. 

Клиниката е изградена с капиталови средства, от министерството на здравеопазването през миналата година бяха осигурени 580 000 лв. Апаратурата и леглата са  закупени с допълнителни средства в размер на 23 000 лв, предстои да бъдат осигурени още общо 8 нови хемодиализни апарата, до 4 седмици ще бъдат доставени, обясни пред журналисти изп.директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора проф. д-р Йовчо Йовчев.

"Днес сме тук, за да открием новото отделение по хемодиализа. Изказвам благодарността си за усилията на проф. Йовчев и на господин Христов, за това че не спряха да търсят вариант пациентите, нуждаещи се от хемодиализа от Стара Загора и региона да получат съвременните грижи, които заслужават. Нещо повече, Министерстово на здравеопазването е осигурило средства за дооборудването с апаратура на Клиниката и е въпрос на време новите апарати да бъдат налични и доставени" , заяви здравният министър и добави: "Изказвам благодарността си за усилията на проф. Йовчев. Той доказа в рамките на няколко години, че лечебното заведение от такова със сериозен финансов отрицателен резултат, благодарение на добро управление и грижа, за трета поредна година успява да е с положителен финансов резултат, което коства изключителни усилия".

На хемодиализа в момента са 32-а пациента.

Отделението по хемодиализа е разположено  в бившето Отделение по физикална терапия и рехабилитация. На всички помещения е извършен цялостен основен ремонт. Подменена е отоплителната инсталация и е изградено независимо от централното отопление за пациентите, нуждаещи се от хрониодиализа, което прави секторът енергийно независим от останалата част на лечебното заведение. 

Новата база отговаря на всички стандарти за лечение на пациенти с бъбречни заболявания, които подлежат на хемодиализа. Отделението по хемодиализа разполага с 14 поста за лечение на пациенти с хронична и остра бъбречна недостатъчност.

Сред присъстващите на официалното откриване на клиниката бяха зам.-председателят на НС Емил Христов, областният управител Гергана Микова, зам.-кметът Иванка Сотирова, директорът на РЗИ д-р Станимир Станков, началникът на РУО Татяна Димитрова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери министър | средства | откри | клиника

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 INFOS 26.01.2021 02:48

*** кредитно финансиране *** оферта в рамките на 24 часа с лихва 3%. Спешен паричен заем със 100% гаранция Имейл: 1: infos.kredit700@gmail.com WhatsApp: +33 7 55 17 86 25 Имейл 2: financial.service.group01@gmail.com Благодаря ти


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори