Избират Млад Омбудсман на Млада Загора

Изборът на Млад омбудсман и негов заместник ще се състои на 15 ноември (сряда ) от 17 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески".

 12.11.2023 20:42
Избират Млад Омбудсман на Млада Загора

За поредна година, Старозагорският омбудсман организира избор на Млад омбудсман на Млада Загора за мандат 2023-2024 година.  В конкурса имаха възможност да се включат  всички млади хора, интересуващи се от обществения живот и искащи да помагат за разрешаването на значими проблеми и казуси. Документите се приемаха до края на октомври.

Изборът на Млад омбудсман и негов заместник ще се състои на 15 ноември (сряда ) от 17 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески". 

Сред задачите на Младия омбудсман са да съдейства за защита на правата и интересите на учащите се и младежта в отношенията им с образователните институции и младежките структури в региона; да се ангажира пряко и да се запознава с актуалните проблеми на младежта, като приема жалби и сигнали, проверява, съдейства и посредничи между страните за уреждане на възникналите спорове.

В своята дейност Младият омбудсман и неговият заместник се ръководят от следните основни принципи: 1.честност, откритост, безпристрастност и справедливост; 2.ефикасност и ефективност; 3.отзивчивост и етичност; 4.върховенство на закона и гарантирана защита на правата на младите хора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери омбудсман | Млада Загора | Избират Млад

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори