Кметът на Гурково договори по-ниска цена за транспорт на дървата за огрев за местните жители

„Дискусията не беше лека, благодаря за разбирането на фирмите "Никсън-НС", "Теди -2014" , "ПРП-Къмпани", "Амзови лес" и "Камко-К99".

 23.02.2024 18:07
Кметът на Гурково договори по-ниска цена за транспорт на дървата за огрев за местните жители

С 40 лева по-малко да плащат жителите на община Гурково за добиването и транспортирането на дървесина за огрев за следващия отоплителен сезон – това се договориха днес кметът Кънчо Папазов и представителите на фирмите, които извършват тези дейности.

Предвид високата цена за населението кметът покани  гурковския бизнес в този сектор и настоя пред фирмите да обсъдят възможностите за по-ниска цена. В срещата участва и председателят на Общински съвет-Гурково Димитър Драчев. За тази зима жителите, които имаха право, плащаха по 400 лева – за транспорт и 580.80 лева  - за  8 пространствени кубика. Преди дни земеделското министерство  намали с 20% цената на дървата за огрев за следващия отоплителен сезон.   

„Дискусията не беше лека, благодаря за разбирането  на фирмите  "Никсън-НС",  "Теди -2014" , "ПРП-Къмпани", "Амзови лес" и "Камко-К99". С дърва се отоплява една от най-уязвимите групи от населението – пенсионерите и за голяма част от тях цените са високи. Ангажимент на общинското ръководство е  да търсим мерки за финансово облекчение", каза кметът. 

На срещата бе обсъдена организацията на обслужването. Записването за дървесина за сезон 2024-2025г. започна за членовете  на домакинствата, като условието е да са постоянно живеещи в гр. Гурково, а за селата – в съответното населено място.  Стойността й се заплаща в административната сграда на ТП ДГС - Гурково на ул. „Прохода" №1 в следващ месец от датата на записването и е в  размер на 475,20 лева за 8 пространствени кубика с ДДС. Разходите за транспорт са в размер на 360 лева, които се заплащат при получаването им на предварително посочен адрес.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | сезон | транспорт | кметът | цена | Гурково | фирмите | огрев

Къде няма вода
17.04.2024 13:43

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори