На ул. "Слънчева" в Калояновец не искат прах и дупки, а асфалт

"Наоколо има малки деца, камиони и ТИР-ве непрекъснато отиват към мелницата, която работи денонощно, прахолякът е огромен", обясняват двама от жителите на старозагорското село Милко Милев и Стойчо Марков.

 15.09.2020 17:07
На ул. "Слънчева" в Калояновец не искат прах и дупки, а асфалт

Години наред жителите на улица "Слънчева" в старозагорското село Калояновец имат една и съща болка - улицата е с големи дупки, прашна и без асфалт.

"Наоколо има малки деца, камиони и ТИР-ве непрекъснато отиват към мелницата, която работи денонощно, прахолякът е огромен", обясняват двама от жителите на старозагорското село Милко Милев и Стойчо Марков

По думите им освен праха, който трябва да дишат всички, неудобство създават и огромните дупки. Описват някои от тях като "лунни кратери". 

Оттук е потокът и към Чирпан, обясняват още мъжете. Преди време в селото е събрана подписка с имената на 64 души, които настояват да се предприемат мерки относно улицата.

Писана е и жалба до Община Стара Загора през 2017 година, само преди дни дойде поредният отговор от администрацията.

Всяка година пускам до Общината предложение, отговорът е, че при наличие на средства ще бъдат отремонтирани улици, коментира пред stz24.com кметът на старозагорското село Добри Добрев. "За девета година това не се случва. С мои средства съм запушвал дупки, добре е да се направи не само ул."Слънчева" , но и други, които са за ремонт", категоричен е кметът.

От отговора, подписан от ресорния зам.-кмет инж. Янко Калоянов става ясно, че при налично финансиране предвидените строително ремонтни работи за ул. "Слънчева" ще бъдат реализирани.

В началото на улицата има асфалт, който е положен със средства на частната фирма, чиято база се намира там. Хората обаче няма как да извадят лични средства, за да продължат инициативата.

Около 1000 човека живеят в старозагорското село. Част от тях използват неремонтираната улица, за да отидат и да се върнат от работа в областния град. Всички се надяват един ден да пътуват по улица без прах и дупки.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | година | слънчева | камиони | минават | нищо

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори