Нов „Еко кът за четене“ в двора на Пето основно училище „Митьо Станев“

Инициативата се осъществи благодарение на фондация „Детски книги" с председател Валентина Стоева. Пилотната програма се реализира в пет училища от различни градове в България, които са част от читателските клубове „Бисерче вълшебно".

 29.09.2023 20:46
Нов „Еко кът за четене“ в двора на Пето основно училище „Митьо Станев“

Посланиците на природата, както са известни учениците от 2. г клас ,с класен ръководител г-жа Дора Павлова, засадиха дръвчета в двора на Пето основно училище „Митьо Станев". Те ще бъдат част от новия „Еко кът за четене". По-големите ученици от 6. а клас също помогнаха за облагородяването на дворното пространство и засадиха храстовидни растения.

Инициативата се осъществи благодарение на фондация „Детски книги" с председател Валентина Стоева. Пилотната програма се реализира в пет училища от различни градове в България, които са част от читателските клубове „Бисерче вълшебно". След краткото представяне на проекта и беседата с учениците на различни теми, свързани с чистия въздух, с това кои са неговите замърсители, каква е нашата роля в природата и как да се грижим за нея, всички се пренесоха в света на книгите. В зала „Ботьо Ботев" две паралелки се запознаха с четивата, които г-жа Стоева дари на училището. Те дават знания на малките читатели за околната среда, ролята на животните, насекомите и интересния живот на пчелите.

Гости на събитието бяха: г-жа Станимира Димитрова – началник-отдел „Образование", община Стара Загора, Олга Асенова – главен експерт към отдел „Образование", г-жа Савина Ватева – председател на Обществения съвет, г-н Атанас Дянков – председател на Обществения съвет – мандат 2018-2023 година.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери част | председател | различни | Стоева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори