ОбС ще решава дали да увеличи ученическите купони

Ако бъде прието предложението, новата цена от 2.50 лв трябва да влезе в сила от първи февруари.

 22.01.2020 09:42
ОбС ще решава дали да увеличи ученическите купони

Да бъде увеличена цената на купона за обяд на учениците от 1.70 на 2.50 лв с ДДС. Такова предложение е внесено за разглеждане в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Стара Загора. То е публикувано на сайта на администрацията.

Предложението е на база постъпило искане от директора на ОП „Ученическо хранене“ Наташа Митева. Сред мотивите са, че цената е формирана през 2012 година и не е променяна, а през този период нееднократно са повишавани цените на хранителни продукти, месо, на ел.енергия, вода и др.

Справка за себестойността на обядите, произведени от януари до декември показва, че средната себестойност на един обяд в училищата е 2.00 лв без ДДС, но предвид драстичното увеличение на месото и месните продукти очакванията са през настоящата година тя да нарасне чувствително, се посочва в предложението. Това пък щяло да доведе до затрудняване дейността на предприятието при цена на купон 1.70 лв за приготвяне на качествена и здравословна храна, съобразно изискванията.

Предстои и увеличение на трудовите възнаграждения на по-голяма част от персонала в предприятието, които са под минималната работна заплата, а тя вече е 610 лв.

Иска се и да бъдат назначени още двама работника към кухненския персонал заради предстоящо откриване на зала за хранене в ОУ „Железник“.

Ако бъде прието предложението, увеличението на купоните трябва да влезе в сила от първи февруари.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на ОП “Ученичесо хранене“ промяна на цената на купона за обяд и числеността на персонала се извършват с решение но Общинския съвет. Той ще заседава на 30 януари.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери цената | Стара Загора | общински съвет | обяд | предложението | хранене | купони за обяд | ОП "Ученическо хранене"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори