Отличиха Тракийски университет с награда за развитие на човешкия капитал

Тазгодишните призьори бяха обявени по време на провелия се в столицата форум „Бъдещето на българското земеделие и аграрния бизнес. Европейските регулации“ с домакин „Стандартнюз“.

 05.12.2023 17:50
Отличиха Тракийски университет с награда за развитие на човешкия капитал

Тракийски университет – Стара Загора бе удостоен с престижното отличие  за „развитие на човешкия капитал“ в рамките на традиционните Годишни награди - част от кампанията в подкрепа на агробизнеса у нас  „Да! На българската храна“.  

Тазгодишните призьори бяха обявени по време на провелия се в столицата форум „Бъдещето на българското земеделие и аграрния бизнес. Европейските регулации“ с домакин „Стандартнюз“. Събитието, което се осъществява с подкрепата на Министерсво на земеделието, Министерство на икономиката и индустрията, БАБХ, КЗК и др, събра на една маса  зам.-министъра на земеделието Александър Йоцев, евродепутати, представители на изпълнителната и законодателната власт, на браншови организации, бизнеса и академичните среди, за да потърсят общи решения на най-големите проблеми в сектора. Старозагорският университет е единственото всише училище, което получи институционална награда тази година.

„Тракийски университет притежава цялата необходима експертиза в областта на земеделието – в частност растениевъдство, животновъдство, технология на храните. Ние обаче сме уникални и с това, че завършваме и с опазване здравето на животните и хората. Не на последно място – ние се гордеем и с млечните продукти, произведени в нашия Академичен технологичен комплекс от екологични суровини по традиционна българска технология, като всичко това е подчинено на обучението на бъдещите специалисти.“ - каза проф. Румен Бинев, зам.-ректор на Тракийски университет, който прие наградата и благодари за високата чест от името на цялата академична общност на старозагорското висше училище.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери училище | земеделието | университет | награда | тракийски | развитие | цялата | човешкия | технология

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори