Отменен е конкурсът за проект на многофункционалната спортна зала в Стара Загора

Решението на Комисията за защита на конкуренцията е от 14 януари, а производството е облазувано след подадена жалба от консорциума „Архитектурно бюро Авангард“ ООД – Мердж Студио“ ЕООД, класирано на седмо място в конкурса.

 23.01.2021 17:41
Отменен е конкурсът за проект на многофункционалната спортна зала в Стара Загора

Комисията за защита на конкуренцията отмени конкурса за идеен проект на многофункционалната спортна зала „Арена Стара Загора“. Решението на Комисията за защита на конкуренцията е от 14 януари, а производството е образувано след  подадена жалба от консорциума „Архитектурно бюро Авангард“ ООД – Мердж Студио“ ЕООД, класиран на седмо място в конкурса.

Комисията е установила конфликт на интереси и е обявила решението за незаконосъобразно.

Твърди се, че процедурата е опорочена, тъй като е налице конфликт на интереси между членове на журито и участници в процедурата. КЗК намира оплакването за основателно по няколко съображения.

"КЗК счита, че в случая трима членове на журито имат интерес, който може да води до облага и за който може да се приеме, че влияе на тяхната безпристрастност и независимост. Видно от дефиницията на „облага“, дадена в чл. 54 ЗПКОНПИ, същата е доста обширна и неизчерпваща възможните хипотези. Облагата не е единствено доход – тя може да се изразява в помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар, награда и т. н.

От морална гледна точка също е неприемливо в процедура по възлагане на обществена поръчка експерти да оценяват проектите на други експерти в същата област, които освен това се явяват техни колеги по служба", четем още в решението. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | конкурса | многофункционална спортна зала

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори