Поздрав от кмета на Община Раднево инж. Георги Петров по повод 24 май

"Днешният празник е най-яркото доказателство за несломимия български дух, стремящ се към духовност и своя книжовност. 24 май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно", се посочва в поздравителния адрес.

 24.05.2024 20:14
Поздрав от кмета на Община Раднево инж. Георги Петров по повод 24 май

Уважаеми дами и господа,

Уважаеми учители и дейци на българската просвета и култура,
Скъпи ученици,
Позволете ми от името на ръководството на община Раднево и лично от свое име, да Ви поздравя по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Днешният празник е най-яркото доказателство за несломимия български дух, стремящ се към духовност и своя книжовност. 24 май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно. Денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. Днес ние се прекланяме пред славното дело на Светите братя Кирил и Методий, прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.
Уважаеми учители, Вие заслужавате дълбока почит за усилията и обичта, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от образовани и достойни хора.
Уважаеми ученици, бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля. Уважавайте учителите си и се вслушвайте в съветите им.
Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели, съхранете енергията и всеотдайността, с която творите. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките богатства на нашето духовно и историческо наследство!
Честит празник!
ИНЖ. ГЕОРГИ ПЕТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА РАДНЕВО


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери ученици | празник | Братя | Методий | култура | Кирил | българската | уважаеми | Просвета | книжовност

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори