Предстои цялостен ремонт на пътя Тулово - Мъглиж

„Ще бъдат изградени арки, които няма да допускат преминаването на превозни средства над 3,5 тона“, допълни още д-р Гавазов. Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на лятото, след като преминат всички необходими процедури.

 06.04.2022 13:19
Предстои цялостен ремонт на пътя Тулово - Мъглиж

Община Мъглиж започва рехабилитация и реконструкция на близо 11 километра от общинската пътна мрежа. Това съобщи на пресконференция кметът д-р Душо Гавазов. Той уточни, че ще бъде извършен цялостен ремонт на пътния участък от село Тулово до град Мъглиж. Там се предвижда изграждане на пешеходна зона, велоалея и модерно осветление.

„Ще бъдат изградени арки, които няма да допускат преминаването на превозни средства над 3,5 тона“, допълни още д-р Гавазов. Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на лятото - началото на есента, след като преминат всички необходими процедури, уточни кметът в отговор на въпрос на stz24.com.

Кметът уточни, че ще бъдат извършени ремонтни дейности на пътищата Мъглиж-с. Селце и Тулово-Юлиево- Дъбово. Общата стойност на проекта е над 5,8 млн. лева и ще се финансира от Държавния фонд „Земеделие“.

През 2021 г. в Мъглиж са извършени реконструкция и рехабилитация на участък от ул. “Девети Септември“ и улица „Лев Попов“, на стойност над 800 хиляди лева.

На финала са дейностите за ремонта на Банският комплекс в село Ягода, информира кметът. Очаква се той да отвори врати в края на май. Одобрени са за финансиране ремонтите на Мъглижкия манастир "Св. Николай Чудотворец" и църквата "Св. Димитър" в Мъглиж. Тя ще бъде на 100% реконструирана. Проектите ще бъдат финансирани от Държавен фонд "Земеделие", предстои сключване на договор.

Д-р Гавазов съобщи, че предстои подписването на договор по Норвежкия финансов механизъм за близо един милион  лева за изграждане на зала за спорт и музикални занимания към детската градина в общинския център.

Намеренията на администрацията са да бъде изграден Медицински център в ромския квартал "Свобода" по Норвежкия финансов механизъм. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | Мъглиж | Тулово | Гавазов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори