Протестно автошествие на миньори и енергетици и блокиране на движението в Старозагорско

В 8,00 часа от мястото тръгва организира протестно автошествие. Участниците ще се отправят с автомобилите си през града към ТЕЦ "Брикел"- Гълъбово, където ще блокират движението за 45 мин.и ще продължат по АМ Тракия към Птицекомбината в Стара Загора, където отново ще блокират движението за 45 мин.

 13.03.2024 09:12
Протестно автошествие на миньори и енергетици и блокиране на движението в Старозагорско

Десетки автомобили с миньори и енергетици се събират на паметника  на Св. Иван Рилски в Раднево тази сутрин. Всички те са членове на новоучреденото сдружение с нестопанска цел „Миньори и енергетици заедно“.

В 8,00 часа от мястото тръгва организира протестно автошествие. Участниците ще се отправят с автомобилите си през града към ТЕЦ "Брикел"- Гълъбово, където ще блокират движението за 45 мин.и ще продължат по АМ Тракия към Птицекомбината в Стара Загора, където отново  ще блокират движението за 45 мин. След това ще  завършат протеста си обратно в Раднево. 

От неправителствената организация се обявяват против Зелената сделка и за запазване на комплекс Марица изток.

Станимир Георгиев, председател на новоучреденото сдружение, обобщи исканията: 

1. Премахване на плащанията на въглеродни емисии от централите в Маришкия басейн до изграждане на завод за улавяне на въглеродни емисии. Това ще даде конкурентноспособност за ценообразуването на ел.енергия, добивана от въглищни ТЕЦ.
2. Изпълнение на концесионния договор на Мини Марица Изток, като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса, като една част от земите да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен договор.
3. Обявяваме се против излизането на битовия потребител на свободния пазар, което ще доведе до немислимо увеличение на цените и непосилни сметки за ток.

Източник и снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери част | Марица | против | Където | движението | сдружение | блокират | емисии | въглеродни | енергетици

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори