Протест на заведенията в Стара Загора

"Две са основните ни искания - да отпадне изискването на намалено работно време до 22 часа и изискването за работа при 50% капацитет на заведенията", обясни Янко Янков, представител на протестиращите.

 27.01.2022 17:45
Протест на заведенията в Стара Загора

Представители на над 30 заведения се събраха в 16 часа пред Областна администрация на мирен протест.

"Две са основните ни искания - да отпадне изискването за намалено работно време до 22 часа и изискването за работа при 50% капацитет на заведенията", обясни Янко Янков, представител на протестиращите. 

От Сдружението на заведенията в Стара Загора изпратиха отворено писмо до областния управител, организират протест

"Хората се плашат от всичко, което се говори за пандемията, клиентите са малко, токът е увеличен, ако работим при спазване на тези изисквания, сме обречени на фалити. Много заведения вече затвориха, други се продадоха", каза още Янков.

"Вадим пари, които сме спестили в предишни периоди, за да платим на персонала и текущите си разходи, в петък и събота, ако не работим както трябва - до по-късно, тъй като имаме удължено работно време, няма да оцелеем", обясни Иван Иванов, представител на старозагорски ресторант.

Като символ на фалитите и заминаващия си бизнес протестиращите изнесоха черен ковчег.

Тази сутрин бе входирано отворено писмо до областния управител с искане за смекчаване на мерките и за среща.

В късния следобед областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев прие група от протестиращи ресторантьори и хотелиери. След срещата стана ясно, че утре ще бъде свикано извънредно заседание на Областния медицински съвет, по време на което ще стане ясно дали ще има промяна в противоепидемичните мерки, касаещи брашна в региона.

Докато течеше срещата с областния управител, участниците в протеста блокираха за кратко движението на кръстовището на бул. "Цар Симеон Велики" и "Патриарх Евтимий" в Стара Загора.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | след | заведения | заведенията

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Дарина Манолова 28.01.2022 11:35

Това с ковчезите е проява на изключително лош вкус. И освен това прекопирано от едни други протестиращи. То хубаво искате да работите ама има ли кленти. Не са ли по-дълбоки проблевите от тези и защо спекулирате с мерки в извънредно положение. А Янко отпред вече сме гледали тоя филм


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори