САМИ ВКЪЩИ С-19: Говори Мария Динева, председател на Общинския съвет в Стара Загора

Как се справяме в условията на социална изолация, как съчетаваме полезното с приятното и защо трябва да бъдем отговорни при извънредно положение заради COVID-19?

 22.03.2020 14:00
САМИ ВКЪЩИ С-19: Говори Мария Динева, председател на Общинския съвет в Стара Загора

За председателя на Общинския съвет в Стара Загора Мария Динева пълната изолация е почти невъзможна, тъй като поне 6 часа от нейното ежедневие "остават" в Общината, а в това време няма как да бъдат отминати и други ангажименти. 

Денят започва с уроците на Александър, който е в трети клас и има нужда от сериозен контрол. Определено игрите и електронните устройства го привличат повече от учебниците, признава в рубриката "САМИ ВКЪЩИ С-19"  на stz24.com председателят на местния парламент.  След уроците следват служебните задачи, но за тях контактите са максимално ограничени, а маската, дезинфектантите и необходимата хигиена са на първо място и най-сериозното оръжие срещу вируса. 

Хубав момент са свободните вечери и съботите и неделите, които са също без ангажименти. 

"Стоим си вкъщи - гледаме телевизия, играем игри, наредихме един огроооомен пъзел. Експериментирам и в кухнята повече, при това доста успешно според моите момчета", разказва Динева как преминават забавно часовете у дома. 

Споделя още, че й липсва останалата част от семейството – майка, сестри и малките племенници, както и приятелите. С всички тях се чува по телефона, събиранията са преустановени.

"Най-важното сега е да се опазим здрави, мерките са тежки, но вярвам, че изолацията е от решаващо значение", казва председателят на местния парламент в града на липите и добавя:

"Много хора затвориха – магазини, салони, заведения. Част от тях бяха задължени, други го направиха съвсем доброволно с ясното съзнание, че ще понесат загуби, но отговорността надделя. Възхищавам им се и ги мисля, защото никой не знае колко ще продължи тази ситуация. Дали се страхувам? Да, страхувам се! За възрастните хора, за близки си и от това което предстои, защото икономическите последствия ще бъдат много тежки. Дано всички подходят с цялата отговорност, дано държавата намери начин наистина да подпомогне хората, да бъдем единни и бързо да се върнем към нормалното си ежедневие. Моля Бог да бъде така!"

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | тежки | Мария Динева | извънредно положение | социална изолация

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори