Силни бизнесмени и доказани учени влизат в новото Настоятелство на Тракийски университет

Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестния физик от Казанлък –Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи активно в следващото заседание.

 21.02.2020 16:28
Силни бизнесмени и доказани учени влизат в новото Настоятелство на Тракийски университет
Днес се проведе първото заседание на новото Настоятелство на Тракийски университет, което е оглавено от проф. Иван Станков-дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година. В Настоятелството са включени силни бизнесмени от региона и страната, която дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Част от тях са основателят на „Булагро Груп"- Христофор Бунарджиев, съсобственикът на „Дерони"- Димитър Ангелинов, Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена холдинг", Чавдар Савов от „Копекс". Към екипа ще се присъедени и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев, който е ръководител на международните продажби във „Виваком". 
Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестния физик от Казанлък – Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи актвино в следващото заседание.

Всички идеи, както на ръководството на университета, така и на Настоятелството бяха широко обсъдени за бъдещото развитие и обвързване на студентите със сериозни стажове във фирмите. Г-н Ангелинов предложи университът да изисква обратна връзка с доклад от работодателя, а не само служебна бележка от студента, каквато е практиката на повечето университети.

Част от дневния ред беше обсъждането на бюджета и възможностите за допълнително финансиране на Тракийски университет. Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков разясни на присъстващите , че по негово нареждане  в момента се извършва вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко едно звено. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента. Следващото заседание на Настоятелството на университета ще се проведе в началото на месец април.
Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери заседание | Тракийски университет | тракийски | бизнесмени | Настоятелството | Дневен ред | Теодосий Теодосиев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори