Служители на ИА „Автомобилна администрация“ ще излязат на стачка в няколко града

В ефективните стачни действия ще се включат служители на агенцията в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

 25.03.2024 17:48
Служители на ИА „Автомобилна администрация“ ще излязат на стачка в няколко града

От 27 март работещите в областните отдели на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), членове на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа, преминават към ефективни стачни действия в няколко града в страната. Това потвърди Стойчо Стойчев, член на стачния комитет във ведомството.

В ефективните стачни действия ще се включат служители на агенцията в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности и увеличаване на основните работни заплати с 30% са част от исканията. Протестиращите настояват и за назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование. Осигуряване на качествено работно и униформено облекло и подобряване на условията на труд са други искания.

Нямаме право да спираме каквато и да е дейност, но можем да я извършваме в намален обем. Може да не извършваме трудова дейност, но оставаме на работното си място, каза Стойчев в отговор на въпрос в какво ще се изразят ефективните стачни действия в сряда.

По думите му така например инспекторът, който трябва да изпита по теория бъдещите шофьори, може да каже на една група от явилите се, че ще стачкува и няма да продължи изпитването. Ако има пет групи по 11 души, инспекторът ще изпита първата група от 11 души, на останалите им казва, че започва да стачкува, заяви Стойчев.

И поясни, че в сряда поведението на недоволните служители ще е съгласно Арбитражното споразумение, подписано от ИААА и представителите на КТ „Подкрепа“ в агенцията, за позволените стачни действия.

Още от август 2023 г. имаме частично споразумение, което не се изпълнява. Имахме през декември същата година разговори с ръководството на Изпълнителната агенция, откъдето ни казаха да изчакаме да приемем бюджета и от март т.г. със задна дата ще ви бъдат изпълнени исканията, разказа Стойчев.

Решихме, че няма нужда допълнително да нагнетяваме напрежението, но днес ме получили заплати, които са „абсолютно същите каквито ни бяха и преди Нова година“, посочи още той.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери служители | действия | Агенцията | Стойчев | стачни | ефективните

Къде няма вода
17.04.2024 13:43

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори