Старозагорка благодари за оказано съдействие, след като остана заключена на тераса пред очите на внучката си

Момиченцето живее в София, но е на гости при баба си в Стара Загора. Детето е на година и 8 месеца и два пъти, неволно, затваря вратата на терасата, докато жената излиза за секунди.

 11.08.2022 13:43
Старозагорка благодари за оказано съдействие, след като остана заключена на тераса пред очите на внучката си

Да те заключи детето на терасата, а ти да гледаш безпомощно как то плаче отвътре. В подобна ситуация е попадал не един родител. Това се е случило и на 62-годишната Мария Делчева, която се грижи за Марина.

Момиченцето живее в София, но е на гости при баба си в Стара Загора. Детето е на година и 8 месеца и два пъти, неволно, затваря вратата на терасата, докато жената излиза за секунди. 

Първият път е в края на юли, надвечер. Макар че апартаментът е на първия етаж, под него има гаражи, а височината не е за подценяване. Чупенето на прозорец също не е добра идея, тъй като така момиченцето може да бъде наранено. 

"Заключена съм на една от терасите на дневната, като другата тераса, за късмет, беше отворена. Съседите бяха навън, мобилизираха се. Донесоха стълба. Съседът ми Николай Николаев влезе и ни отвори. Детето беше много разтроено и изплашено. Не съм си и помислила, че може да се случи такова нещо", разказва пред stz24.com старозагорката. 

Историята се повтаря на 6 август. Тогава обаче наоколо няма никой и бабата започва да вика за помощ. Чува я Вероника Станчева, която е съседка и се грижи за детенце на година и два месеца.

"Дойде веднага, държа се много спокойно. Обади се на тел. 112 и обясняваше през цялото време какво става. Успокояваше ме, тъй като бях много притеснена", спомня си Мария.

Този път другата врата на терасата не е отворена. Вариантът е да се извика пожарна и да се влезе през прозорците на банята. Така и става. Пожарникарят Неделчо Танев е ръководител на смяната и тръгва с един от автомобилите, а в жилището влиза друг огнеборец.

И при двата случая реакцията на хората, които помагат е много бърза. "Трудно ми е да намеря думи как да благодаря на всички, които помогнаха, признателна съм за това, което направиха за нас", не скрива вълнението си старозагорката.

"Въпреки че това не беше пожар, знам колко им е тежко на огнеборците понякога, когато има много инциденти, и какво означава да отделят от времето си, за да помогнат", казва още Мария, споделяйки, че съпругът й също е пожарникар, сега пенсионер. 

Тя допълва, че вече има едно наум и е взела мерки, за да не остане отново сама на терасата. А случката показва, че когато има добри хора, има и история с щастлив край.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери терасата | Мария Делчева | заключи

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори