Стартира Национална олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox - "Advance Web Cup"

Събитието има за цел да даде равна възможност на младежите в България да развиват и демонстрират своите технологични умения и компетенции по вдъхновяващ и възнаграждаващ начин.

 21.03.2024 10:09
Стартира Национална олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox - "Advance Web Cup"

През месец април се дава стартът на Национална Олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox - "Advance Web Cup".Състезанието е част от инициативата Advance Web Cup, провеждана от Фондация “Advance Web Education”. Организацията наследява идеите и мисията на поредицата от ИТ състезания WebLoz. Партньор на състезанието е Община Стара Загора.

Събитието има за цел да даде равна възможност на младежите в България да развиват и демонстрират своите технологични умения и компетенции по вдъхновяващ и възнаграждаващ начин. На база предварителни заявки, организаторите очакват повече от 30 000 деца, на възраст между 7-15 години, да се включат в двата кръга по Scratch и Roblox, а не малък брой от тях ще бъдат ученици от училищата от община Стара Загора.

През тази година са избрани две много специални теми за проектите:

1. Темата на състезанието по Scratch за ученици 1-2 и 3-4 клас ще е "Моят град";

2. Темата на състезанието по Roblox за ученици от 4 до 7 клас ще е "Моят Мечтан Град".

Участието е безплатно, а всички етапи на състезанието ще се проведат дигитално - от предаването на проекти до награждаването. Победителите ще получат тематични награди като PlayStation 5, LEGO конструктори, геймърска периферия и др.

Крайният срок на записване е 24 април 2024г., а награждаването е предвидено за 24 май 2024г. Повече подробности за етапите и записване за участие ще намерите на  https://advancewebcup.com/.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери ученици | състезанието | advance | scratch | roblox

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори