Старши полицай Иван следи за нарушители в Гълъбово

Униформеният "служител" контролира движението и пази реда в населеното място 24/7, носи слънчеви очила, има и радар. Мълчалив е и не е конфликтен.

 30.06.2024 20:24
Старши полицай Иван следи за нарушители в Гълъбово

Ако преминавате през село Гълъбово, община Куклен, област Пловдив, със сигурност ще забележите старши полицай Иван.

Униформеният "служител" контролира движението и пази реда в населеното място 24/7, носи слънчеви очила, има и радар. Мълчалив е и не е конфликтен. 

До решението за нестандартния манекен-полицай се е стигнало, след като жителите на Гълъбово са поискали по-строг контрол на пътя.

Местоположението на полицая не е избрано случайно - това е един от най-натоварените участъци. Наблизо пък е пощата, къщичката с книги, а отсреща клиенти посреща хранителен магазин, има и стаи за гости.

Искате ли да разбете колко са километрите до Пловдив, хижа Здравец, Дубай или Лондон, например, старши полицай Иван няма да може да ви обясни, но специални табели ще ви дадат необходимата информация.

Тук е шарено, интересно и пълно с изненади. Красиви къщи се кипрят в зеленината, а звукът на малка рекичка се откроява в тишината.

Китното село се намира в Родопите, на 14 километра от Пловдив. В близост до Гълъбово е имало кале, сега тази местност се нарича Градището.

Църквата на селото е наречена на името на Св. Архангел Михаил. Тя е била построена през 1865 г. Около селото се намират девет параклиса, които го обграждат в кръг. Разказват, че преди много години е върлувала тежка болест. Възрастна жена сънувала, че трябва населеното място да се обгради с параклиси, за да отшуми болестта. 

В близост е и Кукленският манастир "Св. Св. Козма и Дамян", а пътят след Гълъбово води до почивни станции, хижи и места за настаняване и чудни планински кътчета за отмора и прохлада в горещите летни месеци.Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Пази | Гълъбово | Иван | реда | служител | старши полицай | следи за нарушители | униформеният | контролира движението | и пази реда в населеното място

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори