ТД "Сърнена гора": Щастливец, ние продължаваме

Родил се в мразовит януарски ден, бързо израснал, образовал се у нас и в странство, много пътувал, оставил ни безценно богатство под формата на своите произведения, послания и завети.

 15.01.2024 16:59
ТД "Сърнена гора": Щастливец, ние продължаваме

В събота, на 13 януари 2024 г. се навършиха 161 години от рождението на един велик българин - Алеко Константинов.

Родил се в мразовит януарски ден, бързо израснал, образовал се у нас и в странство, много пътувал, оставил ни безценно богатство под формата на своите произведения, послания и завети. Животът му е прекъснат твърде рано, само на 34 години, за съжаление, е отнета възможността този Човек да доразвие и представи на обществеността всички онези напредничави идеи, които определено са изпреварвали времето си и определено биха ни спомогнали много при формирането ни като едно истинско общество.

В тринадесетия ден на януари отново се събрахме при паметника на Алеко в Аязмото - на Алековия кът имаше представители от клуба на Ветераните туристи и Пешеходния клуб, наши приятели от Спортен клуб здраве и активно дълголетие "Аязмото", там бяха Даниела Велева, изпълнителен секретар на дружеството и Даниел Йорданов, член на Управителния съвет. С много и разнообразни факти от живота и творческия път на Алеко се бяха подготвили Младена Пенева и Йовко Йовчев, които изнесоха кратки беседи на присъстващите. Г-н Йовчев ни запозна и с историята на изграждане на паметника на Алеко, както и с неговото поругаване в ранните 90-те години на миналия век (открадване на барелефа) и инициативата по възстановяването му. След беседите, поднесохме цветя на паметника.
Щастливец, ние продължаваме!

Източник: ТД "Сърнена гора", Стара Загора

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери години | паметника | Алеко | ТД "Сърнена гора" | Щастливец, ние продължаваме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори