Тази събота в Стара Загора за четвърти път ще се проведе издание на Европейската седмица на програмирането

Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането

 17.10.2019 19:56
Тази събота в Стара Загора за четвърти път ще се проведе издание на Европейската седмица на програмирането

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) и Европейски информационен център „Европа Директно – Стара Загора” реализират четвърто издание на Европейската седмица на програмирането в Стара Загора. Тя носи името Europe Code Week 4 Stara Zagora и ще се проведе тази събота от 10:00 до 13:00 в споделеното работно пространство ZaraLab. (бул. Александър Батенберг №28). Събитието е безплатно и не изисква предварителна регистрация.

Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени, и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта е да се привлекат ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения.

Входът е напълно безплатен, а част от програмата е кръгла маса с дискусия с доказани специалисти в сферата на програмирането. Целта на тазгодишното събитие е да мотивира аудиторията и да покаже, че сферата на информационните технологии е достъпна и отворена за всеки човек, стига той да има мотивацията и упоритостта да се развива в тази насока.  

Кръглата маса ще бъде предшествана от представяне на работата на различни компании от дигиталния сектор в Стара Загора, за да могат жителите на града да се запознаят с местната екосистема.  

Програмата на събитието е разделена в два панела, като между 10:00 и 12:00 четири фирми от Стара Загора ще представят своята дейност и свободни работни места, а от 12:00 до 13:00 ще се проведе дискусията с IT специалистите относно реализацията в IT сектора.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери информационните | технологии | Стара Загора | хора | програмирането

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори