Тракийският университет и люксембургския университет DTMD ще си сътрудничат в областта на следдипломното обучение

Основната стратегическа цел е партньорство между Тракийския университет като традиционен мултипрофилен университет и DTMD Люксембург като дигитален университет за следдипломно обучение да бъде едно от първите в света, в което се използват съвместни действия за изграждане на репутация на устойчива международна институция с отлично образование и обучение

 03.04.2024 13:33
Тракийският университет и люксембургския университет  DTMD ще си сътрудничат в областта на следдипломното обучение

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков и проф. Ралф Рьослер, основател и ректор на Университета за цифрови технологии в медицината и денталната медицина DTMD – Люксембург подписаха договор за сътрудничество.

Основната стратегическа цел е партньорство между Тракийския университет като традиционен мултипрофилен университет и DTMD Люксембург като дигитален университет за следдипломно обучение да бъде едно от първите в света, в което се използват съвместни действия за изграждане на репутация на устойчива международна институция с отлично образование и обучение. 

Университетът DTMD за дигитални технологии в медицината и денталната медицина е в топ 100 световни университети. Разполага с международна мрежа от висококвалифицирани преподаватели от европейски университети и университетски болници , научни институти , академични преподавателски практики и международни професионални дружества , сертифициран по DIN/ISO. Преподавателската и изследователската дейност на DTMD University е акредитирана в цяла Европа.

"Проектът, който създаваме е уникален не само в Европа, но и в света. Ние сме университет за следдипломна квалификация. Обучението е комбинирано - онлайн, със семинари и практически курсове. Предимството е, че работим в целия свят и с най-добрите обучители - доценти, професори и учени. Можем да предложим на студентите, които завършват Тракийския университет обучение на много високо световно ниво", заяви на пресконференция проф. Ралф Рьослер. 

"Първите сме, които влизаме в тази територия на следдипломно обучение и събираме усилия двата университета, това, което стартираме е в областта на стоматологията и медицината, следваща стъпка е ветеринарна медицина и ще продължим с всички направления, по които работи Тракийски университет", подчерта проф. Добри Ярков. 

"На базата на този договор за сътрудничество дипломите ще се подписват от двамата ректори, така че ще използваме репутацията и имиджа на двата университета и това, което правим се случва за първи път в света по този начин, ние сме пионери в това сътрудничество. Специализантите, които завършват ще имат най-високо ниво на компетенция, съчетавайки усилията и капацитета на двата университета", допълни ректорът на Тракийския университет. 

В Люксембургския университет към момента се обучават 200 000 специализанти от цял свят. Тези, които получат следдипломната квалификация ще имат възможност да работят навсякъде по света, включително и в САЩ и Канада. 

Реалното обучение ще започне още тази есен. Могат да се възползват стоматолози, хуманни и ветеринарни лекари, стана ясно на брифинга.

"Студентите ни са силно мотивирани и повишавайки броя на докторантите вярвам, че след години университетът ще бъде лидер и в научно-развойната дейност в един глобален мащаб", допълни проф. Ярков. Той припомни, че още един нов факултет е част от Тракийския университет - факултет по дигитални и зелени технологии.

"Амбициите на университета, съгласно приетата Стретегия за развитието на учебното заведение до 2050 година са в посока на това да удвои обучаваните студенти и те да бъдат 20 000, университетът да се превърне в един световен център не само за обучаване на студенти с много висока практическа подготовка, но и да бъде в крак с най-новите тенденции на развитие на науката и техническия прогрес", обобщи проф. Ярков.

В пресконференцията взе участие и проф. Валентин Джонов, директор на иинститут One Health към Тракийския университет. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери технологии | университет | медицина | обучение | университети | медицината | health | Тракийският университет | dtmd | денталната | подписаха довор за сътрудничество

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори