Търсят се новите "Училища за пример" от Старозагорска област

До 5 декември общинските и държавни училища кандидатстват за участие в единствената двугодишна програма за цялостно училищно развитие

 18.10.2023 14:58
Търсят се новите "Училища за пример" от Старозагорска област

Всички общински и държавни училища в област Стара Загора вече могат да кандидатстват за петия випуск на програма "Училища за пример" на фондация "Заедно в час".

Програмата за професионално развитие на цели училищни екипи е единствена по рода си в България. В рамките на две години тя подкрепя училищата устойчиво да подобряват управленските и преподавателските си практики и да допринасят за успеха на всички ученици в училището. До момента две училища от област Стара Загора са преминали успешно през програмата - Средно училище "Екзарх Антим І" гр. Казанлък (випуск 2020-2022) и Основно училище "Свети свети Кирил и Методий"  Николаево (випуск 2021-2023). Две други училища продължават във втората си година от програмата през тази учебна година  - Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи "Проф. Минко Балкански" гр. Стара Загора и Начално училище "Свети Климент Охридски" гр. Чирпан.

Крайният срок за кандидатстване е 5 декември на сайта https://zaednovchas.bg/model-schools/.  

В програма "Училища за пример" могат да кандидатстват всички общински и държавни училища в страната, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището и предизвикателствата, с които се сблъскват. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес.

Участието в програмата е безплатно за училищните екипи. Всички обучения са регистрирани в Министерство на образованието и науката. Учителите получават и съответния брой кредити. 

Програмата прие първия си випуск учители през 2020 г. Към момента близо 50 училища (първите два випуска) успешно завършиха двугодишната програма. През учебната 2023/2024 "Училища за пример" работи с 46 училища и близо 400 учители и директори от цялата страна. Сред участниците в програмата има огромно разнообразие от училища - начални, основни, средни, математически, профилирани и професионални гимназии, както и специализирани училища. Обратната връзка от училищата показва, че учителите и директорите намират в програмата смисъл и добавена стойност. Участниците споделят, че програмата подобрява ученето и резултатите на учениците, както и квалификацията на самите училищни екипи.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери училище | програма | училища | учители | програмата | екипи | кандидатстват | пример | Випуск

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори