Хиляди старозагорци се обединиха за Зелена Стара Загора

Теренът бе разделен на бразди, а лесовъди обясняваха технологията за засаждане на доброволците

 09.11.2019 13:00
Хиляди старозагорци се обединиха за Зелена Стара Загора

Каузата Стара Загора да е най-зелен град в България обедини хиляди граждани, които дойдоха на „Магарешка поляна“, за да участват в създаването на нова дъбова гора на мястото на опожарената през 2007 година. Първата акция от кампанията „Да си отгледаме гора, засаждайки 10 000 дръвчета за един ден” стартира в 10.00 часа.

залесяване

Млади и стари се включиха в залесяването, след като преминаха инструктаж от Петър Заяков, директор на Регионалната дирекция по горите. Идеята е да се засадят 10 000 дъбови фиданки на 20 дка. Теренът бе разделен на бразди, а лесовъди обясняваха технологията за засаждане на доброволците.

залесяване

„Моята идея е да ангажираме града в озеленяването и да подобрим горския фонд около Стара Загора. Всичко това е важно за чистотата на въздуха, който дишаме и това Стара Загора да става все по-зелена. Благодаря на всички, които са тук и подкрепят идеята. Залесяването ще е традиционно. Всяко година ще засаждаме по 10 000 дръвчета, за да си отгледаме заедно гора в покрайнините на нашия град. Сигурен съм, че доброволците ще стават все повече“, каза кметът Живко Тодоров. 

залесяване

Община Стара Загора осигури безплатен транспорт за всички желаещи, които искат да допринесат за отглеждането на нова гора в района на „Дъбрава“. От „Мини Марица-изток” пък дариха 1 000 бутилки минерална вода за доброволците.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | гора | доброволците | залесяване

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори