Пациентска организация: Около 35-40% от населението вече е изкарало коронавируса

Тези хора, на които защитните отбранителни системи са били в норма, са го отхвърлили, коментира председателят на "ИНФОЗДРАВЕ" д-р Антон Танев.

 03.07.2020 11:43
Пациентска организация: Около 35-40% от населението вече е изкарало коронавируса

Програмата на българското правителство беше ограничаване, на събиране, на движение и т.н., а трябва да се помисли как се подобри имунитетът на българската нация, заяви на пресконференция в Стара Загора зам.-председателят на националната пациентска организация "ИНФОЗДРАВЕ" Добри Колев.

"Очакваме от медицинските лица, от Министерство на здравеопазването, от НЗОК, от контролните органи да ни кажат как да се повиши имунитетът на хората. Питаме се от 13-ти март какво направи българското правителство за това. Казват, ако имате силен имунитет, не трябва да се плашите от коронавируса, от него трябва да се притесняват тези със съпътстващи заболявания и здравни проблеми", добави Колев.

Според наблюдения на организацията около 35-40% от населението на България вече е изкарало COVID-19. Тези хора, на които защитните отбранителни системи са били в норма, са го отхвърлили, коментира председателят на "ИНФОЗДРАВЕ" д-р Антон Танев.

"Има много начини, с които може да се стимулира имунната система, включително с нанопрепарати. В тези държави, в които това се използва, пациентите не лежат толкова дълго в болниците, колкото в България", посочи д-р Танев.

"Има възможност да се закупи съвсем друга апаратура, която да диагностицира всеки гражданин на България за по-малко от 200 дни, както и на цялото население да се приготви индивидуална защита, за да не боледува от коронавурис", заяви още председателят на националната пациентска организация.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери имунитет | коронавирус | пациентска огранизация | инфоздраве

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори