ОбС в Мъглиж да вземе решение земята под болничния комплекс в Радунци да бъде продадена на инвеститора, ще предложи кметът

"Ще се постараем в синхрон със строително-ремонтните дейности на болничния комплекс да търсим финансиране по различни програми за подобряване на уличната мрежа в Радунци, за да се осмисли тази огромна инвестиция", посочи градоначалникът.

 07.09.2023 11:06
ОбС в Мъглиж да вземе решение земята под болничния комплекс в Радунци да бъде продадена на инвеститора, ще предложи кметът

Общинският съвет в Мъглиж да вземе решение земята под бившата Специализирана болница за лечение на белодробни болести в Радунци да бъде продадена на инвестиционния фонд, който иска да вложи средства в новия болничен комплекс. Такова предложение ще бъде направено от кмета на общината, стана ясно на пресконференция.

"Ще се постараем в синхрон със строително-ремонтните дейности на болничния комплекс да търсим финансиране по различни програми за подобряване на уличната мрежа в Радунци, за да се осмисли тази огромна инвестиция", посочи кметът д-р Душо Гавазов. 

Сумата, която ще се инвестира в строежа на болницата не е коректно да бъде казана, тъй като няма да бъде точна, заяви собственикът на фирмата - инвеститор Георги Керанов. Той обясни, че новото здравно заведение ще е със свободен достъп. Една част ще се използва за санаториум и долекуване на белодробни болести, друга - обособена като болница, като целта е  максимално използване на природната даденост в този район. Ще се работи с НЗОК. 

Очаква се реалното строителство да започне до март 2024 г. В момента се извършват подготвителни дейности, тъй като сградата е занемарена.

"Нужно е да се премахнат мебелите, да се види цялостното състояние на сградата и да се препроектира", допълни Керанов. 

Кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов посочи, че има административни пречки, които бавят и че това ще е проект, който ще е в полза на хората в дългосрочен план. 

Гавазов използва възможността да благодари на инвеститора и да отправи апел по наболял проблем.  

"Община Мъглиж има 340 метра, общинска пътна мрежа, ремонтирана, напълно асфалтирана преди 2014 година. Ще помоля държавата с оглед на тази инвестиция, все пак болницата е държавна, а г-н Керанов в качеството си на частен инвеститор ще спаси една държавна собственост, да погледне малко по-отговорно към пътя, водещ до болницата, който е републиканска пътна мрежа. Нашите служители почти всяка седмица пишат писма до Областо пътно управление за паднали камъни и непроходимост. Става дума за 4-5 км. Искрено се надявам, че със съвместни усилия, ще постигнем онова, за което всички мечтаем", посочи д-р Гавазов.

Кметът на Мъглиж и собственикът на фирмата - изпълнител проведоха среща с журналисти, за да дадат подробности по темата за съдбата на бившата болница в Радунци, тъй като се разпространяват неверни твърдения относно бъдещото й предназначение. 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | болницата | Радунци | д-р Душо Гавазов | Георги Керанов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори