Регистрирано е огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Пряпорец

Заразени са двама души от персонала и шестима от домуващите. Всички са поставени под карантина и се лекуват в обособен за целта сектор в социалното заведение. Регионална здравна инспекция извършва планови изследвания с бързи антигенни тестове в домовете за възрастни хора в областта.

 28.10.2020 14:30
Регистрирано е огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Пряпорец

Регистрирано е огнище на COVID-19 в Дома за възрастни хора в село Пряпорец, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Заразени са двама души от персонала и шестима от домуващите. Всички са поставени под карантина и се лекуват в обособен за целта сектор в социалното заведение. Регионална здравна инспекция извършва планови изследвания с бързи антигенни тестове в домовете за възрастни хора в областта. Всички с положителен резултат се тестват с PCR. 

От началото на пандемията досега в област Стара Загора са установени с PCR тестове 1616 случая на заразени с COVID-19. 81 са новорегистрираните с COVID-19 в област Стара Загора на 27 октомври,Коронавирусна инфекция е потвърдена при 39 ученици и 31 преподаватели от общо 31 училища в региона.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери дом | хора | възрастни | Пряпорец | covid

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори