Oбщина Раднево отбеляза Световния ден на околната среда

Кампанията беше открита от Красимир Куртев – зам.- кмет на община Раднево. В инициативата взеха участие служители на Общинска администрация и Регионалната инспекция по околна среда и водите – гр. Стара Загора (РИОСВ).

 06.06.2024 20:19
Oбщина Раднево отбеляза Световния ден на околната среда

Световният ден на околната среда се отбелязва на 05.06.2024 г. и е най-мащабното събитие, посветено на опазване на околната среда.

В контекста на тази екологична дата община Раднево предприе почистване на боровата гора и междублокови пространства в града. Кампанията беше открита от Красимир Куртев – зам.- кмет на община Раднево. В инициативата взеха участие служители на Общинска администрация и Регионалната инспекция по околна среда и водите – гр. Стара Загора (РИОСВ).

В акцията се включиха и ученици от местните училища I OУ „Св. Климент Охридски“ и II OУ „Св. Паисий Хилендарски“. Отпадъците се събираха разделно, като консумативите за акцията бяха предоставени безвъзмездно от екоинспекцията и включваха чували и ръкавици. На всички деца бяха раздадени цветни шапки за участие в инициативата. Разделно събраните отпадъци бяха изхвърлени в цветните контейнери на „Екопак България“ АД, разположени на територията на града, а смесените общински битови отпадъци ще се извозят до Регионалната система за управление на отпадъците.

С участието си в подобни инициативи община Раднево насърчава опазването на околната среда и постига по-зелена и по-чиста природа.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Община | Участие | бяха | среда | Раднево | инициативата | околната | регионалната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори