Атанас Михнев, ПП: Не бих дарил заплата за оръжия за Украйна

"Вярвам, че военните нужни на Украйна ще бъдат посрещнати, цяла Европа се обедини в тази посока, не е необходимо да правим дарения за това, но призовавам, който може да помогне на украинските бежанци", заяви Михнев.

 02.05.2022 18:34
Атанас Михнев, ПП: Не бих дарил заплата за оръжия за Украйна

Не бих дарил заплата за оръжия за Украйна, а за лаптопи и учебници за деца - българчета и украинчета, което правя, каза на пресконференция в отговор на въпрос на stz24.com старозагорският народен представител от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев по повод призива на премиера Кирил Петков отпреди дни.

"Вярвам, че военните нужди на Украйна ще бъдат посрещнати, цяла Европа се обедини в тази посока, не е необходимо да правим дарения за това, но призовавам, който може да помогне на украинските бежанци", заяви Михнев.

"Нашата крайна цел е да променим България, а за да я променим, на власт трябва да бъде правителство, което работи, вслушва се в хората и не краде. Ние се имаме за такова управление, ще бъде жалко, ако БСП го напусне и не можем да си изпълним мисията и общата цел, която не е свързана с Украйна и Русия", коментира старозагорският депутат относно заявката, направена от лидера на БСП Корнелия Нинова, че е възможно да напусне коалицията, ако НС приеме предложението за износ на оръжия за Украйна.

Най-големият проблем са ниските доходи, а развитието на икономиката в региона е моят приоритет, призна Михнев, който отчете пред журналисти свършеното до момента в качеството му на народен представител и допълни: "Подкрепям и се радвам на инициативата на министър Георги Гьоков относно повишаване на минималната работна заплата."

По думите на народния представител най-важната тема за региона е тази за енергийния комплекс "Марица-изток".

"Няма да се съкращават мощности, комплексът се запазва, централата няма да се спира, а ще работи през следващите години по няколко причини: заложени са средства в Плана за възстановяване и устойчивост за нови технологии; второ - заради завода за батерии; трето - заради нашата политическа воля, на ПП и на ИТН, които работят в енергетиката, за което благодарим на техния министър", допълни Михнев. 

"Голям турски инвеститор дойде да гледа базата на Летище Стара Загора за производство на дронове, очаквам срещи в Министерство на икономиката, което е принципал на съоръжението, имал съм разговор с индийски, турски, американски, от Скандинавски страни, Германия и Норвегия във връзка с други инвестиционни намерения, надявам се да има конкретни решения", посочи депутатът.

Относно появата на нови партии като тази на Стефан Янев, която предстои да се учреди, и на Мая Манолова, той призна, че от ПП нямат притеснения, че техни симпатизанти могат да преминат към новите политически формации.

ПП започва разговори със съмишленици от Старозагорски регион по различни теми, анонсира народният представител. Предстоят няколко тематични срещи с представители на различни професии. "Хората ни са активните граждани, които искат да направят нещо за Стара Загора и България. Работим с непартийни личности, които искат да отстояват каузи и идеи", подчерта Михнев.

Той припомни, че на 15 април една от най-големите групи, участвала в учредителното събрание на партия "Продължаваме промяната" е от Старозагорска област. Над 40 са били делегатите. В Националния съвет на ПП са тримата старозагорски депутати.

Още от отчета на Атанас Михнев

3 въпроса към министри

•10 000 пропътувани километра, 3 официални посещения и 4 приемни

• Срещи с инвеститори от Германия, САЩ, Израел, Турция, Индия и Норвегия за бъдещи проекти в Област Стара Загора

• В резултат на въпрос към Николай Събев, фасадата на Гара Стара Загора беше пребоядисана в зелено. Цветът на гарата беше кауза за гражданското общество в нашия град.

• Съдействах за прехвърлянето на ПФК Берое БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

• Поисках от НКЖИ ЖП надлез в град Чирпан, който вече се проектира

• Поисках от Министерството на Отбраната прехвърлянето на изоставеното военно поделение в Чирпан на Община Чирпан, за да бъде използвано то за технологичен парк. Прехвърлянето е в процес. Какво ще свърши Промяната в Стара Загора в следващите месеци

● Реализиране на приоритетните регионални проекти и осигуряване на инвестиции в инфраструктура и икономика

● Разговори с жители на Област Стара Загора за бъдещето на района по Общини и Ресори

● Местните организации на Продължаваме Промяната – не партийни клубове, а място за обществени дискусии и намиране на решения Надявам се да продължим промяната заедно – не с думи, а с действия!


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Украйна | НС | Атанас Михнев | старозагорския депутат

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори