Депутатът Донка Симеонова иска нормативна база за дистанционното обучение

Според Симеонова е необходимо да се съставят специални планове, програми и методика на преподаването в дигитална среда.

 21.12.2020 14:15
Депутатът Донка Симеонова  иска нормативна база за дистанционното обучение

В образованието е необходимо да се преразгледа  цялостната политика и да се въведе трайна нормативна уредба, предвид новите условия на дистанционно обучение. Това сподели в интервю за Радио Стара Загора народният представител от старозагорски район Донка Симеонова. По думите й дистанционно обучение трябва да се регламентира с нормативни актове, а изработката им да бъде предшествана от задълбочен анализ на проблемите, които поражда до момента то.

Според Симеонова е необходимо да се съставят специални планове, програми и методика на преподаването в дигитална среда. Тя очаква отговора на министъра на образованието по внесен въпрос за начините да се дефинира качеството на образованието в тези условия, както и оценяването, подкрепата за родителите, средствата за техническото обезпечаването и др.

Депутатът очаква отговор от просветния министър и  направен ли е анализ от проведеното дистанционно обучение в България. „Въз основа на него да се направи трайна законова нормативната уредба, видно е че дистанционното обучение ще се се налага като форма", коментира Симеонова, тъй като за нея на първо място е необходим много сериозен анализ на проблемите, върху който трябва да се намерят важните решения.

БСП настоява за регламентиране  на отношението към учителите - за начина по подбора на педагогическите кадри, начина  на труд, кариерно развитие. „Днес е много трудно за педагозите, стресът е голям, имат безсънни нощи, много труд, отсъствие на подходящи ресурси. Нужно е ново отношение към учителите, нашите предложения за подобряване ролята на учителя се надяваме да бъдат подкрепени  и от колегите", заяви Симеонова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери образованието | обучение | анализ | Симеонова | необходимо | дистанционно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори