Драгомир Стойнев, водач на листата на "БСП за България" за 27 МИР Стара Загора: Българският миньор не иска подаяние, а работа

"Ако сега погледнем товара на ЕSО виждаме, че когато спират любимите на десните партии фотоволтаици, вятърни перки и пр. имаме нужда от въглищните централи. Затова БСП настоява от днес по най-бърз начин, нещо, което се е случило преди, разумно е и може да даде конкретен ефект, министърът да се разпореди за следващия регулаторен период два блока от ТЕЦ 2 да бъдат включени", категоричен бе Стойнев.

 10.05.2024 19:31
Драгомир Стойнев, водач на листата на "БСП за България" за 27 МИР Стара Загора: Българският миньор не иска подаяние, а работа

Ще настояваме още от днес министърът на икономиката да подпише заповед, тъй като той е принципал на НЕК, а НЕК е предприятието, което формира микса на регулирания пазар да включи два блока от ТЕЦ 2 за следващата една година да работят на регулирания пазар, каза пред журналисти водачът на коалиция "БСП за България" за 27 МИР Стара Загора Драгомир Стойнев. Българският миньор не иска подаяние, а иска работа. Свикнал е с честен труд да изхранва своите семейства, и тук въпросът е какво правим занапред, посочи Стойнев. "Това, което предлага БСП ще доведе до успокоение на гражданите, работниците, на всички в област Стара Загора и в държавата, защото по този начин се гарантира сигурност на производството на ел.енергия от въглища, нещо, което е необходимо", обясни той.

"Ако сега погледнем товара на ЕSО виждаме, че когато спират любимите на десните партии фотоволтаици, вятърни перки и пр. имаме нужда от въглищните централи. Затова БСП настоява от днес по най-бърз начин, нещо, което се е случило преди, разумно е и може да даде конкретен ефект, министърът да се разпореди за следващия регулаторен период два блока от ТЕЦ 2 да бъдат включени", категоричен бе Стойнев. По думите му хубаво би било и ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3"  да е част от микса, но министърът е този, който взима решенията. 

Водачът на листата за Старозагорски избирателен район, който е и бивш министър на енергетиката смята, че е нужна цялостна преработка на Териториалните планове, както и преразглеждане на Зелената сделка. 

"Преди четири години бях единственият, който биеше алармата, че тези планове трябва да се изготвят от държавата, а не от неправителствени организации, които бяха избрани от ГЕРБ и които видяхте, че не направиха абсолютно нищо. Той трябва да бъде съгласуван с общината, с жителите, инвеститорите, абсолютно всички на дадената територия. Това, което искаме е цялостно преразглеждане на Зелената сделка, така че държавите като България, които са изпълнили своите квоти за емисии, за тях тези бъдещи тавани да не важат", посочи Стойнев.

"Второ - цената на тези емисии да не се определя административно, а да бъде така формирана, че въглищната ни енергетика да бъде конкурентноспособна. Трето - искаме с цел запазване и премахване на обезлюдяването на въглищните региони те да бъдат обявени за региони, освободени от данъци, като това да важи не само за Стара Загора, Кюстендил и Перник, а да важи за Полша и Словакия. Това е една много голяма битка, която БСП започва да води както на национално, така и на европейско ниво, за да можем да върнем инвеститорите да работят тук", обясни още кандидатът за народен представител и водач на листа.

По думите му докато всички големи замърсители не следват идеите и предложенията на ЕС от тази Зелена сделка няма абсолютно никакъв смисъл.

Драгомир Стойнев и водачът на листата на БСП за изборите за Европейски парламент Кристиян Вигенин присъстваха на официалното представяне на листата с кандидати за народни представители от 27 МИР - Стара Загора, което се проведе тази вечер в РБ "Захарий Княжески".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери министърът | Драгомир Стойнев | коалиция "БСП за България" | водач на листата | 27 МИР Стара Загора | българският миньор | не иска подаяния | а иска работа

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори