Жените-социалистки с призив към институциите и общините за безопасно детско лято

Те настояват „да се осигури защитена и здравословна среда - приоритет на общинските стратегии и програми за закрила на децата. Изпълняването им започва с предоставянето на пълноценна информация по различни канали за деца и родители относно зоните за игри, охраняемите водни обекти, безопасните открити кътове и спортни площадки", сочи Позиция на Областния съвет на Обединението на жените-социалистки.

 21.06.2022 19:08
Жените-социалистки с призив към институциите  и общините за безопасно  детско лято

Жените-социалистки в старозагорска област излязоха с призив към институциите  и общините за осигуряване на  безопасно лято за децата.  

Те настояват „да се осигури  защитена и здравословна среда - приоритет на общинските  стратегии и програми за закрила на децата. Изпълняването им започва с предоставянето на пълноценна информация по различни канали за деца и родители относно зоните за игри, охраняемите водни обекти,  безопасните открити кътове и спортни площадки", сочи Позиция на Областния съвет на Обединението на жените-социалистки.

Позицията е приета на заседание по повод данните на различни доклади за летните рискове и опазване здравето и живота на децата.

Активистките се надяват, че институциите своевременно ще поставят забранителни, предупредителни и информационни табели, сочещи ограниченията за къпане в неохраняеми водоеми,  правила за ползване на басейни, работно време, следене ежедневно за чистотата на водата,  указания за достъпност в планинските местности,  планове за действие при спешни ситуации и т.н. , за да не се стига до нежелани последици, наранявания и случки с неочакван край. „Обръщаме се към  летните академии, читалищата, детските центрове и спортните клубове в старозагорска област, които функционират по време на ваканцията, да разговарят с подрастващите за правилното движение на  велосипедисти, на водачи на индивидуални електрически превозни средства и двуколесни превозни средства с оглед опазване здравето и живота  на децата", заяви председателят на Обединението в област Стара Загора Петя Александрова.

Жените са убедени,  че  опазването им и осигуряването на безопасна ваканция  е резултат от обединените усилия  на  държавни институции, местна власт и  гражданско общество ,  с подчертаната роля на отговорното родителство,  превантивната дейност и  навременната достъпна информация. „  ", апелират  от Обединението


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Децата | информация | започва | институциите | деца | жените | социалистки | различни | област | обединението

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори