Ива Ангелкова от Възраждане кани Янко Янков на публичен дебат

Причината е предстоящия протест срещу идеологията "Барневернет"

 07.09.2019 15:43
Ива Ангелкова от Възраждане кани Янко Янков на публичен дебат

Тази вечер в Стара Загора се организира протест срещу идеологията "Барневернет". В социалната мрежа обаче организаторите на събитието са различни.

„Ние от  Възраждане, водени от основната си концепция за борбата със  системното унищожаване на държавния ни апарат, влезнахме в битката  срещу антидетските политики. От самото начало фокуса ни винаги е бил  върху същината на проблема, която е, че в условията на демографска  катастрофа държавата трябва да провежда политики, които облекчават  родителството. Да се поощрява преди всичко отговорното родителство.  Пълната абдикация на държавата и изземването на функциите й от частни  организации и НПО е предпоставка за корупционни практики и схеми,  което е притеснително за всички субекти по веригата”, се казва в съобщение, изпратено до медиите.

От Възраждане са категорични, че са първите организатори на протестите в Стара  Загора срещу Стратегията за детето и съпътстващото я законодателство.

„Като съпричастни към проблемите в тази сфера поведохме гражданското  общество към борба с тях, без да афишираме партийната си  принадлежност, тъй като проблемът излиза извън границите на партийната и дори националната принадлежност. В разгара на обществените вълнения  отново ставаме свидетели на заучените схеми за разбиване и  разводняване на протестите. Фокусът се измества от същинската част и  се всява паника от напълно неподготвени по темата хора. Вместо гражданите да се обединят и да работят методично и последователно се превръщат в тълпа без ясни цели. Ние заявяваме, че няма да продължим активното си участие в протестите занапред и няма да се поддадем на провокациите и клеветите, на които сме обект от поне две седмици.

Да, проблеми в тази област има, но дебатите по темата трябва да се  водят цивилизовано, аргументирано, с доказателства и факти. В тази  връзка, искаме да предизвикаме включилия се наскоро по темата общински съветник Янко Янков на дебат, тъй като считаме, че целите му са  по-скоро предизборни, отколкото в подкрепа на каузата", се казва още в прессъобщението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | протест | Възраждане | публичен дебат

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори